Elkészült a Liget felújítása

| Sajtóközlemények

A futók, a kutyások, a színházkedvelők és a pihenni vágyók kedvenc helye a Zöld város programban megújult liget.

Az új évezred legnagyobb parkosítása zajlik Szegeden a Zöld város program keretében. Ennek részeként újult most meg a város legrégebbi kertje, az újszegedi liget is. Az átalakításnak köszönhetően tovább nő majd a hely népszerűsége, hiszen a felújított parkban sport- és futópályák, játszóterek, kutyafuttatók, tanösvény és a megújult szabadtéri színpad várja a szegedieket.

A fejlesztéshez az önkormányzat 989,57 millió forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatást kapott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program TOP-6.3.2-15 kódszámú intézkedésből. A kivitelezési munkákat a közbeszerzési eljárás nyertese: az „Új Liget 2018” Konzorcium végezte.

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata a Zöld város fejlesztési program részeként több városrészben felújítja a köztereket, közösségi tereket, zöldterületeket. Ezek közül elsőként az újszegedi liget újult meg. A kivitelező jelentősen fejlesztette a közösségi sportolás feltételeit: futópályákat, edzőpontokat, gyaloglópályát, kültéri fitneszparkot épített, és megújította a sportpályákat. Elkészült a tanösvény és a kutyafuttató, a játszótér is új játékokkal bővült. Teljesen felújították az Újszegedi Szabadtéri Színpadot illemhellyel és zajvédelemmel, a „Középfölde” nevű büfével együtt. Megújultak a zöldfelületek, felfrissült a növényállomány öntözőrendszer kiépítésével. Korszerűsítették a közvilágítást, új térbútorokat helyeztek ki, rendezték és felújították a parkolókat, járdákat, sétautakat, kétsávos kétirányú kerékpárutat alakítottak ki a fősétányon. Felújították a liget területén található szökőkutakat.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

A projektről bővebben a http://szegedpolus.hu/projektjeink/zold-varos-liget/ oldalon olvashatnak.

További információ:
Szeged MJV Polgármesteri Hivatal
Szabó C. Szilárd, sajtófőnök
T.: 62/564-099, E: szabo.szilard@szeged.eu
W: www.szegedvaros.hu/fejlesztesek-2014-2020/

About SmartFix

We are a family owned business that provides fast, warrantied repairs for all your mobile devices.

Brooklyn Area

2307 Beverley Rd Brooklyn, New York 11226 United States

1000 101-454555
support@smartfix.theme

Store Hours
Mon - Sun 09:00 - 18:00

San Francisco Area

358 Battery Street, 6rd Floor San Francisco, CA 27111

1001 101-454555
support@smartfix.theme

Store Hours
Mon - Sun 09:00 - 18:00