ELKÉSZÜLT A VÁROSGAZDA UTCA AZ ÚJ KÖRFORGALOMMAL

| Események, Hírek, Sajtóközlemények

 Elkészült az új Városgazda utca, új körforgalommal a Kereskedő köznél. Ezzel befejeződött a belterületi gazdasági utak fejlesztése projekt, amelyben az önkormányzat három helyszínen épített és újított fel utakat, járdákat, kerékpáros létesítményeket. Szeged a fejlesztésre 1 milliárd 230 millió forint európai uniós támogatást használt fel, és további 61 millió forint saját forrást fordított. A szegedi önkormányzat a közlekedés fejlesztésével ösztönzi a város ipari területein működő vállalkozások növekedését és további cégek betelepülését.

Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester és Gellért Ákos, a Naturtex egyik ügyvezetője a Városgazda utca ünnepélyes átadórendezvényén a Mikulással

A Szeged, belterületi gazdasági utak korszerűsítése című, TOP-6.1.5.-16-SG1-2018-00002 számú projekt három szakaszban valósult meg. A munkálatok az utolsó területen is befejeződtek november végére: elkészült a Városgazda utca a Bajai úttól a Kereskedő közig, ahol új körforgalom is épült.

A Városgazda utcán a munkavégzés idén februárban indult el, a Bajai úttól a Kereskedő közig korszerűsítették az utat összesen 712 méter hosszan. A Városgazda utcát 378 méter hosszan és 7 méter szélesen újraaszfaltozták. A Kereskedő köz felőli, meglévő útszakaszt 153 méter hosszan szélesítették, illetve a földutas szakaszt kiépítették 6 méter szélesen és 181 méter hosszan. A Kereskedő köz csatlakozásánál lévő buszforduló átépült körfogalommá. A teljes szakaszon kiépült a közvilágítás, kerékpártámaszokat telepítettek és kerékpáros nyomokat festettek fel. A hiányzó járdák is elkészültek 677 méter hosszan és 1,5 méter szélesen. A kétszer egysávos Városgazda utca buszközlekedésre is alkalmassá vált.

A projektben két helyszínen már korábban befejeződtek a fejlesztések, amelyeket az önkormányzat idén májusban adott át ünnepélyesen. A Dorozsmai út–Kollégiumi út–Házgyári út kereszteződésében jelzőlámpás csomópontot alakítottak ki, és kiépült a Házgyári út egészen a Budapesti útig. Aszfaltos út, járda, közös gyalog- és kerékpárút készült, buszmegállók újultak meg, kerékpáros nyomokat festettek fel, kerékpártámaszokat helyeztek ki, a vasúti átjárót felújították, a vágányokon gyalogosátkelő létesült. A projekt másik helyszínén egyszerre négy utcát korszerűsített a kivitelező. A munkálatok során aszfaltozták a Vágány, Vásár és Tűzoltó utcát, valamint a Cserje sort. Helyreállították a rossz állapotú vasúti átjárót a Vágány utcában, a használaton kívüli Tűzoltó utcait pedig megszüntették. Ahol szükséges volt, megújították, a hiányzó szakaszokon pedig kiépítették a járdát, kerékpáros nyomokat festettek fel és kerékpártámaszokat helyeztek ki. A Tűzoltó utcában két akadálymentesített buszmegálló is elkészült.

A projektben összesen 3408 méteren út, 3044 méteren járda épült és újult meg, 3160 méteren kerékpáros létesítmény készült, 445 fát telepítettek. Mindenhol kiépült és korszerűvé vált a közvilágítás.

A kivitelezési munkákat a jelzőlámpás csomópontnál és a Házgyári úton a Norbo-Ép Kft., a négy utcában: a Vágány, Tűzoltó, Vásár utcán és a Cserje soron a Strabag Építőipari Zrt. volt, míg a Városgazda utca korszerűsítését a Colas Út Építőipari Zrt végezte el.

A gazdaságfejlesztést szolgáló útfelújításokkal az az önkormányzat célja, hogy további fejlődésre ösztönözze a már ott működő ipari, kereskedelmi és szolgáltató vállalkozásokat, és újabb cégek betelepüléséhez tegye vonzóbbá a területet. Ennek szellemében készült el 2019-ben 1675 méteren a Kollégiumi út korszerűsítése 832 millió forint értékben. A belterületi gazdasági utakat érintő, most befejeződött projekt 112 hektár ipari, gazdasági és fejlesztésre váró területet kapcsol be Szeged és a régió vérkeringésébe. Ezen a területen több mint 150 cégnél több ezer munkavállaló dolgozik. A beruházással várhatóan ezek száma tovább gyarapszik. A gazdaságfejlesztést szolgáló útfelújítások közé sorolható az ELI-ALPS lézerközponthoz vezető út építése is 4,539 milliárd forint értékben, amely jövő nyárra készül el 3,9 kilométer hosszan.

About SmartFix

We are a family owned business that provides fast, warrantied repairs for all your mobile devices.

Brooklyn Area

2307 Beverley Rd Brooklyn, New York 11226 United States

1000 101-454555
support@smartfix.theme

Store Hours
Mon - Sun 09:00 - 18:00

San Francisco Area

358 Battery Street, 6rd Floor San Francisco, CA 27111

1001 101-454555
support@smartfix.theme

Store Hours
Mon - Sun 09:00 - 18:00