Futóversennyel avatták fel a ligetet

| Események, Hírek

Szabadtéri programokkal várták azokat a szegedieket, akik kíváncsiak voltak a felújított, átalakított Erzsébet-ligetre.

A Csemete egyesület szervezésében kora délutántól – ovisok, alsósok, felsősök, középiskolások és felnőttek részvételével – futóversennyel avatták fel az elkészült újszegedi ligetet 2019. március 21-én. Az átadó ünnepség télűző tűzzsonglőr bemutatóval kezdődött, ezt követően Botka László polgármester ünnepi köszöntőt mondott, és elindította az utolsó, felnőtt távot. A megújult park minden korosztálynak változatos kikapcsolódási lehetőséget kínál.

A fősétány megújulva továbbra is gyalogosoké és az új kétsávos kétirányú kerékpárúttal a kerékpárosoké marad, amelyet új elemként egy ezerméteres aszfalt futópálya vesz körbe. Az új, nagy gumiborítású futópálya ezerötszáz méteres, amelyen szinte az egész ligetet körbe lehet futni. A közösségi sportoláshoz edzőpontok, gyaloglópálya, kültéri fitneszpark és felújított sportpályák biztosítanak lehetőséget.

Kialakítottak tanösvényt, madáretetőket, -itatókat és porfürdőket. Kutyafuttatók létesültek külön a kistestű és a nagyobb kutyáknak. Térfigyelő kamerákat is felszereltek, és korszerűsítették a közvilágítást. A játszótér zárt lett, és a liget egyedi állatát, a levéldarazsat mintázó új faépítménnyel bővült, benne számos új játékkal.

Teljesen felújították az Újszegedi Szabadtéri Színpadot: megújultak a mosdók és a büfé, modern zajvédelmet építettek ki. Az egész nap nyitva tartó büfé, a mosdók és egy új értékmegőrző pedig a sportolók kényelmét is szolgálja.

Természetesen megújult a jelenlegi zöldfelület, sok új növény telepítésével felfrissült a növényállomány, amelynek fenntartásához öntözőrendszer is épült. Új térbútorokat, padokat helyeztek ki, felújították a parkolókat, járdákat, sétautakat. Átépült a termálkút kerítése, és megújultak a liget területén található szökőkutak is.

 

About SmartFix

We are a family owned business that provides fast, warrantied repairs for all your mobile devices.

Brooklyn Area

2307 Beverley Rd Brooklyn, New York 11226 United States

1000 101-454555
support@smartfix.theme

Store Hours
Mon - Sun 09:00 - 18:00

San Francisco Area

358 Battery Street, 6rd Floor San Francisco, CA 27111

1001 101-454555
support@smartfix.theme

Store Hours
Mon - Sun 09:00 - 18:00