Megújult az AGYAGOS UTCAI BÖLCSŐDE

| Események, Hírek, Sajtóközlemények

2018  márciusban kezdődött el az Agyagos utcai bölcsőde komplex felújítása, miután a szegedi Önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében két uniós konstrukcióban is sikeres támogatási kérelmet nyújtott be. Az „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése”c. felhívás keretében 154 millió forint, míg a „Családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése” c. felhívás keretében 108 millió forint állt rendelkezésre a bölcsőde modernizálására. Az Önkormányzat további 49 millió forinttal egészítette ki a támogatási összegeket.

 

A 2017 során szintén a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében újult meg a Dobó és Cső utcai bölcsőde, ezúttal pedig az Agyagos utcai épület korszerűsítésére is sor került. A makkosházi városrészben található, 1980-as években épült intézmény a város egyik legnagyobb bölcsődéje. Az évek során többször végeztek rajta karbantartási munkálatokat, ám igazán átfogó felújításra korábban nem került sor. Ennek következtében időszerűvé vált a teljeskörű modernizálás, amelynek idejére az itt gondozás alatt álló gyermekeket a Hajlat utcai, a Cső utcai és a Rókusi Körúti bölcsődében helyezték el.

Az Agyagos utcai intézmény földszintes kialakítású, lapostetős, 3 fő tagból álló épület, amelyeket nyaktagok kötnek össze. A beruházás során kisebb épületszerkezeti változtatások történtek, burkolatcserét hajtottak végre, leszigetelték a homlokzatokat és lapostetőt, kicserélték a nyílászárókat és a megújuló energiaforrások kihasználása érdekében az elektromos hálózatot új napelemes rendszerrel modernizálták. A projekt keretén belül az intézmény új villámvédelmet kapott, új padlóburkolatot fektettek le, valamint a falfelületek megújító festést kaptak. Mindemellett felújították a vizesblokkokat, megújult az épület csapadékvíz elvezetési rendszere, valamint akadálymentes illemhelyet és mosdót alakítottak ki. Az épületen kívüli munkálatok keretében a főbejáratot rámpa kialakításával akadálymentessé tették, az intézmény előtt pedig egy betonozott, akadálymentes parkoló és egy új fedett kerékpártároló is épült.

A bölcsőde 72 kisgyermek számára biztosít férőhelyet. A felújításnak köszönhetően a gyermekek korszerűsített, modern körülmények közé térhetnek vissza.

 

További információ:
Szeged MJV Polgármesteri Hivatal

Szabó C. Szilárd

T.: 62/564-099, E: szabo.szilard@szeged.eu

W: www.szegedvaros.hu/fejlesztesek-2014-2020/

About SmartFix

We are a family owned business that provides fast, warrantied repairs for all your mobile devices.

Brooklyn Area

2307 Beverley Rd Brooklyn, New York 11226 United States

1000 101-454555
support@smartfix.theme

Store Hours
Mon - Sun 09:00 - 18:00

San Francisco Area

358 Battery Street, 6rd Floor San Francisco, CA 27111

1001 101-454555
support@smartfix.theme

Store Hours
Mon - Sun 09:00 - 18:00