Projektlátogatás a megújuló Újszegedi Ligetben

| Sajtóközlemények

Zöldváros fejlesztési program indult 2018-ban Szegeden, melyben az első az újszegedi Liget környezettudatos megújítása. Ma, a madarak és a fák világnapján, került sor a munkaterület sajtóbejárására, a Liget környezettudatos felújításának bemutatására, hogy ezzel is felhívjuk a szegediek figyelmét a bennünket körülvevő élővilág és természetvédelem fontosságára.

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata 2018-ban a zöldváros fejlesztési program részeként több városrészben felújítja a köztereket, közösségi tereket, zöldterületeket. Ezek közül elsőként az újszegedi Ligetben került sor a munkaterület átadására 2018. február 21-én. A fejlesztéshez az önkormányzat 989,57 millió forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatást kapott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program TOP-6.3.2-15 kódszámú intézkedésből. A kivitelezési munkákat a közbeszerzési eljárás nyertese az „Új Liget 2018” Konzorcium végzi.

Ma sor került a munkaterület sajtóbejárására. A média munkatársai a helyszíni tájékoztatás és az átadott térkép, illetve a területre kihelyezett információs tábla alapján ismereteket szerezhettek a beruházás részleteiről. Megnézhették, hol alakítja ki a kivitelező a közösségi sportolás feltételeit: a futópályákat, edzőpontokat, gyaloglópályát, kültéri fitneszparkot, és megújuló sportpályákat. A sajtó munkatársai arról is tájékoztatást kaptak, hol készül tanösvény és kutyafuttató, illetve hol található az a játszótér, amely új játékokkal bővül. Meggyőződhettek arról is, hogy teljesen felújítják az Újszegedi Szabadtéri Színpadot illemhellyel és zajvédelemmel, a „Középfölde” nevű büfével együtt. Emellett az általános tájékoztatóban elhangzott, hogy a projektben megújul a jelenlegi zöldfelület, felfrissül a növényállomány öntözőrendszer kiépítésével. Korszerűsítik a közvilágítást, új térbútorokat helyeznek ki, rendezik, felújítják a parkolókat, járdákat, sétautakat, kétsávos kétirányú kerékpárutat alakítanak ki a fősétányon. Átépítik a termálkút kerítését, felújítják a Liget területén található szökőkutakat. Eközben a kivitelező a fősétányon a gyalogos forgalmat korlátozott feltételekkel fenntartja, az SZTE teniszpálya és a templom megközelíthető marad. Zárva tart viszont a szabadtéri színpad és a Játékok kertje. Az idei nyári rendezvények más helyszínen kerülnek majd megrendezésre.

A teljesen megújult Liget átadására a tervek szerint 2018 őszén kerül sor.

 

További információ:
Szeged MJV Polgármesteri Hivatal

Szabó C. Szilárd, sajtófőnök

T.: 62/564-099, E: szabo.szilard@szeged.eu

W: www.szegedvaros.hu/fejlesztesek-2014-2020/

About SmartFix

We are a family owned business that provides fast, warrantied repairs for all your mobile devices.

Brooklyn Area

2307 Beverley Rd Brooklyn, New York 11226 United States

1000 101-454555
support@smartfix.theme

Store Hours
Mon - Sun 09:00 - 18:00

San Francisco Area

358 Battery Street, 6rd Floor San Francisco, CA 27111

1001 101-454555
support@smartfix.theme

Store Hours
Mon - Sun 09:00 - 18:00