Projektlátogatás

| Események

PROJEKTLÁTOGATÁS AZ ÚJSZEGEDI LIGETBEN A MADARAK ÉS FÁK NAPJÁN

Az újszegedi liget környezettudatos felújításának bemutatására a madarak és a fák világnapján került sor, hogy ezzel is felhívják a szegediek figyelmét a bennünket körülvevő élővilág és természetvédelem fontosságára.

A sajtóbejáráson a média munkatársai végigjárhatták a lezárt munkaterületet, és Csanádi Zoltán, ügyvezető igazgató vezetésével megnézhették a liget felújítását „testközelből”. A ligetről készített térkép volt az „iránytű”. A fősétány megújulva továbbra is gyalogosoké és az új kétsávos kétirányú kerékpárúttal a kerékpárosoké marad, melyet új elemként egy ezer méteres, aszfalt futópálya vesz majd körbe. Az új, nagy gumi futópálya ezerötszáz méteres lesz, melyen szinte az egész ligetet körbe lehet majd futni. A közösségi sportolás elősegítése érdekében lesznek majd edzőpontok, gyaloglópálya, kültéri fitneszpark, és megújulnak a jelenlegi sportpályák is.

A sajtó munkatársai arról is tájékoztatást kaptak, hol alakítanak ki tanösvényeket, madáretetőket, itatókat és porfürdőket. Lesznek kutyafuttatók külön a kistestű, és a nagyobb kutyáknak. Térfigyelő kamerákat is felszerelnek és korszerűsítik a közvilágítást. A jelenlegi játszótér zárt lesz, és a liget egyedi állatát: a levéldarazsat mintázó új faépítménnyel bővül, benne számos játékkal.

Teljesen felújítják az Újszegedi Szabadtéri Színpadot: megújulnak a mosdók és a büfé is, modern zajvédelmet építenek ki. Az egész nap nyitva tartó büfé, a mosdók és egy új értékmegőrző pedig a sportolók kényelmét is szolgálja majd.

Természetesen a projektben megújul a jelenlegi zöldfelület, sok új növény telepítésével felfrissül a növényállomány, melynek fenntartásához öntözőrendszer is épül. Lesznek új térbútorok, padok, felújítják a parkolókat, járdákat, sétautakat. Átépül a termálkút kerítése és megújulnak a Liget területén található szökőkutak is.

A teljesen megújult Liget átadására a tervek szerint 2018 őszén kerül sor.

About SmartFix

We are a family owned business that provides fast, warrantied repairs for all your mobile devices.

Brooklyn Area

2307 Beverley Rd Brooklyn, New York 11226 United States

1000 101-454555
support@smartfix.theme

Store Hours
Mon - Sun 09:00 - 18:00

San Francisco Area

358 Battery Street, 6rd Floor San Francisco, CA 27111

1001 101-454555
support@smartfix.theme

Store Hours
Mon - Sun 09:00 - 18:00