KEZDŐDIK A PARKOSÍTÁS ODESSZÁBAN IS

| Sajtóközlemények

Zöldváros fejlesztési program indult 2018-ban Szegeden: több városrészben megújulnak a közterek, közösségi terek, zöldterületek.Februárban az újszegedi Liget környezettudatos felújítása kezdődött el, április 4-én pedig az Odessza városrészben indultak el a munkálatok. Az önkormányzat 819,99 millió forint európai uniós támogatást kapott a beruházásra.

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata 2018-ban a „Zöldváros” fejlesztési program részeként több városrészben is felújítja a köztereket, a közösségi tereket és a zöldterületeket. Az első projekt az újszegedi Ligetben kezdődött el februárban. Április 4-én a munkaterület ünnepélyes átadásával a második projekt is kezdetét vette Odessza városrészben. A beruházásokhoz a TOP-6.3.2-16 „Zöldváros kialakítása” tárgyú felhívás keretében kapott az önkormányzat vissza nem térítendő támogatást az Európai Uniótól.
A kivitelezési munkákat a közbeszerzési eljárás nyerteseként a HPQ Plus Kft. és az Alapközmű Kft. alkotta Konzorcium végzi. A projekt részeként megújulnak Odessza zöldfelületei és közterületei, bővülnek és javulnak az aktív szabadidős tevékenységek feltételei.
Az Odessza akcióterületet a Torontál tér – Székely sor – Temesvári krt. – Újszegedi vasútvonal – Alsó kikötő sor – Torontál tér által körbevett terület adja. Itt található Szeged legrégebbi lakótelepe. A projekt során új zöldterületek jönnek létre, és a régi park is megújul. Olyan öntözőrendszert telepítenek, amely az egész park vízellátását biztosítja majd. Az aktív kikapcsolódást segítő átalakításokra is sor kerül, bővülnek és megszépülnek a sétányok, a játszóterek, a sportpályák, és kültéri fitness pálya is készül.
Gazdaságélénkítő tevékenységként megújul a helyi kispiac. A zöldfelületek jobb elérhetősége érdekében új járdák és gyalogátkelő helyek készülnek, akadálymentesik az autóbuszmegállót, kerékpártárolót is telepítenek és korszerűsítik a világítást. A természeti és helyi ismeretek erősítését szolgáló, új tanösvény készül.
A kivitelezési munkák a tervek szerint a Kockaház utcánál és a Székely sori Sport uszodánál található buszmegállónál kezdődnek. Itt várhatóan szükség lesz a megállók ideiglenes áthelyezésére. Az átalakításokkal párhuzamosan kerül sor a közműveket érintő kivitelezési munkákra is. A területen működő iskolák előtti építkezést a tervek szerint csak a nyáron kezdik el, hogy ne zavarják a tanítást. Ugyancsak nyáron indul majd a piac felújítása is.
A fejlesztésnek köszönhetően a városrész zöldebb, szebb és élhetőbb lesz. A beruházás várhatóan 2019 tavaszán fejeződik be.

 

További információ:
Szeged MJV Polgármesteri Hivatal
Szabó C. Szilárd, sajtófőnök
T.: 62/564-099, E: szabo.szilard@szeged.eu
W: www.szegedvaros.hu/fejlesztesek-2014-2020/

About SmartFix

We are a family owned business that provides fast, warrantied repairs for all your mobile devices.

Brooklyn Area

2307 Beverley Rd Brooklyn, New York 11226 United States

1000 101-454555
support@smartfix.theme

Store Hours
Mon - Sun 09:00 - 18:00

San Francisco Area

358 Battery Street, 6rd Floor San Francisco, CA 27111

1001 101-454555
support@smartfix.theme

Store Hours
Mon - Sun 09:00 - 18:00