Nyitórendezvény

| Események

KEZDŐDIK A PARKOSÍTÁS ODESSZÁBAN IS

Zöldváros fejlesztési program részeként az Odessza városrész környezettudatos, teljes felújítása is elkezdődik – jelentette be Botka László polgármester a sajtótájékoztatón. Megújulnak a közterek, közösségi terek, zöldterületek, és bővülnek az aktív szabadidős tevékenységek feltételei.

A polgármester elmondta, hogy a beruházás 819,99 millió forint európai uniós támogatásból valósul meg, melyet a város további 120 millió forinttal egészít ki. A fejlesztés részeként megújulnak a zöldterületek, a közösségi terek, a kispiac, a közvilágítás és a buszmegállók, továbbá a járdák és az utak is. A kivitelező, a közbeszerzési pályázaton győztes szegedi cégek alkotta konzorcium, amely 175 napra vállalta a munkát, vagyis a fejlesztés várhatóan december közepére készül el.

A projekt a Torontál tér, Székely sor, Temesvári körút, újszegedi vasútvonal, Alsó kikötő sor és a Torontál tér által határolt területet érinti. Összesen 110 fát ültetnek majd, továbbá cserjékkel, évelő növényekkel is bővülnek a zöldterületek, és olyan öntözőrendszert építenek ki, amely az egész park vízellátását biztosítja. Bővülnek és megszépülnek a sétányok, a játszóterek, a sportpályák, valamint kültéri fitneszpályát is kialakítanak.

Az összes veszélyes burkolatot lecserélik, a támfalak mentén feltöltéseket terveznek, korszerűsítik a belső részek közvilágítását, az elhasználódott sakkasztalokat és porolókat pedig eltávolítják. A városrész új kapuja a Vedres és Csanádi utca találkozásánál lesz majd. A Maróczy Géza téren, a Tisza-parti iskolánál sakkasztalokat helyeznek el a nagymester emlékére. A játszóteret is a sakk jegyében alakítják ki, a pontos időt pedig egy új napóra is mutatja majd.

Megújul a helyi kispiac: bővülnek az árusítóhelyek, lesz ivókút és mosóhely is. Kialakítanak egy közösségi teret is kisebb rendezvények megtartására. Korondi utcában új helytörténeti sétányt létesítenek, térképekkel és fotókkal a városrészről. Természetismereti tanösvény is lesz, amely a környék növényzetét mutatja be. A városrészben új járdák és gyalogátkelőhelyek épülnek, valamint akadálymentesek lesznek az autóbuszmegállók, lesznek új kerékpártárolók és korszerűsödik a világítás.

A teljesen megújult Odessza városrész átadására a tervek szerint 2018 decemberében kerül sor.

About SmartFix

We are a family owned business that provides fast, warrantied repairs for all your mobile devices.

Brooklyn Area

2307 Beverley Rd Brooklyn, New York 11226 United States

1000 101-454555
support@smartfix.theme

Store Hours
Mon - Sun 09:00 - 18:00

San Francisco Area

358 Battery Street, 6rd Floor San Francisco, CA 27111

1001 101-454555
support@smartfix.theme

Store Hours
Mon - Sun 09:00 - 18:00