KEZDŐDIK BELSŐ-TARJÁN FELÚJÍTÁSA

| Sajtóközlemények

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programnak köszönhetően több Zöld Város projekt indulhatott el az elmúlt időszakban Szegeden.A mai nappal megtörtént a Zöld Város Belső-Tarján munkaterület-átadása, és ott is elkezdik a felújítást. A TOP-6.3.2-16 kódszámú projekt keretében az önkormányzat 989,999 millió forintot nyert. A felújítás várhatóan jövő nyárra készül el.

A fejlesztéshez az önkormányzat 41,5 millió forint önrésszel is hozzájárul; a beruházás értéke bruttó 1,031 milliárd forint lesz. A beruházás kivitelezője az Alapközmű Kft. és az Éptárker Kft., 180 munkanap teljesítési határidővel vállalták a munkálatokat.

A projektben zöldfelületeket alakítanak ki, illetve újítanak fel. Így sor kerül a Piroska téri és Erős János utcai játszótér zöldfelületeinek rekonstrukciójára, megújulnak a Csongor és a Tünde tér közterei és vízjátéka, helyreállítják a József Attila sugárút zöldterületeit, a Tarján széle utcai tömbbelső nagy játszóterét és pihenőparkját, az Építő és Hajlat utca zöldfelületeit, valamint megtörténik a Róna utca és a Retek utca zöldterületeinek rehabilitációja.

A szabadidő aktív eltöltésére alkalmas zöldterületek is megfiatalodnak. Így megújulnak a Piroska téri játszótéri sport- és játékeszközök, valamint a József Attila sugárút és a Tarján széle utca közre zárta tömbbelsőben található játszótér és pihenőpark sport- és játékelemei. Két új kutyafuttatót alakítanak ki a Retek utcában és a Budapesti körútnál. Felújítják a Pósz Jenő utcai kis játszóteret és sportpályát, az Építő és Hajlat utcai sport- és játékelemeket, gyermek KRESZ-pályát rendeznek be. Ugyancsak a szabadidő aktív eltöltése érdekében közösségi kerteket alakítanak ki a Dandár és a Debreceni utcában, valamint a Táltos Iskola mellett. A Máltai játszótér és sportcentrum szintén megújul, hogy még inkább szolgálhassa a közösség céljait.

A Retek utcában a környező üzletek kínálatát kiegészítő termékeket forgalmazó helyi piacot építenek ki.

Fogadóterek alakítanak ki a József Attila sugárút és a Retek utca sarkán, valamint a József Attila sugárút és a Budapesti körút találkozásánál. Rendezik a közterületeket többek között a Csongor és Tünde téren, valamint a Hajlat utcában. A környékben élők komfortérzetének erősítése érdekében rendbe teszik, illetve bővítik a parkolókat. A megújult zöldfelületek kényelmesebb megközelítése érdekében felújítják az odavezető önkormányzati belterületi közúthálózatot.

 

További információ:
Szeged MJV Polgármesteri Hivatal
Szabó C. Szilárd, sajtófőnök
T.: 62/564-098, E: szabo.szilard@szeged.eu
W: www.szegedvaros.hu/fejlesztesek-2014-2020/

About SmartFix

We are a family owned business that provides fast, warrantied repairs for all your mobile devices.

Brooklyn Area

2307 Beverley Rd Brooklyn, New York 11226 United States

1000 101-454555
support@smartfix.theme

Store Hours
Mon - Sun 09:00 - 18:00

San Francisco Area

358 Battery Street, 6rd Floor San Francisco, CA 27111

1001 101-454555
support@smartfix.theme

Store Hours
Mon - Sun 09:00 - 18:00