Nyitórendezvény

| Események

KEZDŐDIK BELSŐ-TARJÁN FELÚJÍTÁSA

Az idén 50 éves Tarján városrész felújítása is megvalósul a zöldváros fejlesztési programban. Jövő év júniusára megújul Tarján összes közterülete és zöldfelülete, így sokkal élhetőbb lesz a városrész – jelentette be Botka László polgármester a sajtótájékoztatón. Megfiatalodnak a közterek, játszóterek, utak, járdák, parkolók, kedvezőbbé válnak a szabadidő aktív eltöltésének feltételei.

A polgármester elmondta, hogy a beruházás 989,99 millió forint európai uniós támogatásból valósul meg, melyet a város további 41,5 millió forinttal egészít ki. A projekt során megszépülnek a parkok, sétányok zöldterületei, a játszóterek és sportpályák, megújul a helyi kispiac, és fejlesztésre kerül a kapcsolódó közlekedési hálózat is: járdák, kerékpárutak, utak és parkolók. A kivitelező, a közbeszerzési pályázaton győztes szegedi Alapközmű Kft. és az Éptárker Kft, 180 munkanap teljesítési határidővel vállalta a munkát, vagyis a fejlesztés várhatóan jövő júniusra készül el.

A fejlesztés a József Attila sugárút–Budapesti körút–Szilléri sugárút–Debreceni utca által határolt területet érinti. Összesen 224 fát ültetnek majd, továbbá 1124 m2 cserjét és évelőt telepítenek a köztereken, sétányokon és parkokban. A városrész két központi helyén fogadóteret alakítanak ki.

Megújulnak a játszóterek és sportpályák: új sport- és játékeszközöket helyeznek ki, valamint a gyerekek részére berendeznek egy KRESZ-pályát is. A Máltai játszótér és sportcentrum szintén megújul. Emellett két új kutyafuttatóval és két közösségi kerttel is bővül a városrész.

A Retek utcában helyi piacot hoznak létre, ami a környező üzletek kínálatát egészíti ki.

A környéken élők komfortérzetének javítása érdekében rendbe teszik, illetve bővítik a parkolókat, és több helyen felújítják az önkormányzati belterületi utakat.

A teljesen megújult Tarján városrész átadására a tervek szerint 2019 júniusában kerül sor.

About SmartFix

We are a family owned business that provides fast, warrantied repairs for all your mobile devices.

Brooklyn Area

2307 Beverley Rd Brooklyn, New York 11226 United States

1000 101-454555
support@smartfix.theme

Store Hours
Mon - Sun 09:00 - 18:00

San Francisco Area

358 Battery Street, 6rd Floor San Francisco, CA 27111

1001 101-454555
support@smartfix.theme

Store Hours
Mon - Sun 09:00 - 18:00