Átadták a felújított Kiskundorozsmai rendelőt

| Sajtóközlemények

A 2017 decemberében átadott Budapesti körúti orvosi rendelő után, ma adták át a szegedieknek az új orvosi rendelőt Kiskundorozsmán. A korszerűsítés 2017 tavaszán kezdődött a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében, melynek TOP-6.6.1-15 kódszámú intézkedése 213,784 millió forintos európai uniós, vissza nem térítendő támogatást nyújtott a fejlesztésre, melyhez Szeged MJV Önkormányzata további, 68,715 millió forint saját forrást biztosított.

A szegedi orvosi rendelők energetikai és infrastrukturális korszerűsítése 2017 januárjában kezdődött meg. A Korondi utcai rendelő 2017 novemberében, a Budapesti körúti orvosi rendelő 2017 decemberében, ma pedig az új kiskundorozsmai rendelő került átadásra. A kivitelezést lebonyolító Miksi Bau Kft. 330 nap alatt, határidőben teljesítette a munkálatokat.

Az új orvosi rendelő a régi piactér melletti üres önkormányzati területen került kialakításra. Az épület mind funkcionálisan, mind építészetileg megfelel a mai kor követelményeinek, ezáltal korszerű és hosszútávon fenntartható. A kivitelezés során a legújabb technológiával készült nyílászárók, hőszigetelés, szerkezeti falak, belső burkolatok gépészeti berendezések és energiatakarékos elektromos rendszerek és informatikai hálózat került beépítésre. Az új orvosi rendelő két épületrészből áll. Az első szárnyban a gyermekorvosok és a védőnők, a második szárnyban pedig a felnőtt háziorvosok valamint a fogorvosok kerültek elhelyezésre. A páciensek részére kialakított, új várótermi bútorokkal berendezett várótermek világosak és tágasak. Az esztétikusan kialakított rendelő helyiségek a korszerű betegellátás érdekében a projekt keretében 3,9 millió forint értékben beszerzésre került új orvos-technológiai eszközökkel felszereltek. A betegek számára biciklitároló és gépjárműparkoló is kialakításra került, amely a könnyebb megközelítést biztosítja. A projekt keretében teljes körű akadálymentesítés valósult meg, azaz mozgáskorlátozott parkoló, akadálymentes rámpa, belső mozgáskorlátozott mellékhelyiség, a gyengénlátók részére taktilis vezetősávokat alakítottak ki, a hallássérültek részére pedig indukciós hurkot szereltek fel, ami a könnyebb beszédértést segíti.

Az épület közvetlen környezetében parkosított, füves részeket alakítottak ki.

Az új rendelőintézet az ott dolgozó orvosok, és védőnők munkájához megteremtette a megfelelő és szükséges feltételeket. A mai naptól teljesen új, modern, korszerű körülmények között tudják fogadni a körzet lakosait.

About SmartFix

We are a family owned business that provides fast, warrantied repairs for all your mobile devices.

Brooklyn Area

2307 Beverley Rd Brooklyn, New York 11226 United States

1000 101-454555
support@smartfix.theme

Store Hours
Mon - Sun 09:00 - 18:00

San Francisco Area

358 Battery Street, 6rd Floor San Francisco, CA 27111

1001 101-454555
support@smartfix.theme

Store Hours
Mon - Sun 09:00 - 18:00