Átadták a megújult Cső utcai bölcsődét

| Hírek, Sajtóközlemények

Átadták  a teljesen felújított Cső utcai bölcsődét, melynek megvalósításához a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program TOP-6.2.1-15 kódszámú intézkedése 134,09 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatást nyújtott, melyhez Szeged MJV Önkormányzata további, több mint 32 millió forintot biztosított ahhoz, hogy az infrastrukturális fejlesztés további elemekkel bővülhessen. A gondozók és a gyerekek a mai napon vehetik birtokukba a megszépült bölcsődét.

 

Idén január 4-én kezdték el elsőként a Cső utcai bölcsőde felújítását a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében. A közel 34 milliárdos uniós fejlesztési forrásból 8 milliárdot fordítanak oktatási intézmények felújítására.

Az Északi városrészben található, 1979-ben épült bölcsőde komplex korszerűsítésére az átadása óta nem került sor. Ennek következtében rossz volt az épület hőmegtartása, már nem felelt meg a mai kor követelményeinek.

Az intézmény földszintes kialakítású, lapostetős, 3 fő tagból álló épület, amelyeket nyaktagok kötnek össze. A kivitelező Berill Invest Kft. határidőre elkészült a bölcsőde felújításával. A műszaki és infrastrukturális fejlesztések eredményeként korszerűbb lett a fűtési rendszer, újak a homlokzati nyílászárók, az épület teljes homlokzata utólagos hőszigetelést kapott, valamint a tetőfödém utólagos hő-és vízszigetelése is megvalósult. Felújították a vizesblokkokat, új akadálymentes illemhelyet és mosdót alakítottak ki, a konyhai helyiségekben gépi szellőztetést építettek ki. Az elektromos hálózatot felújították, megújuló energiaforrás: 4 kw-os napelemes rendszer kiépítésével. Az épületen kívüli felújítások keretében a főbejáratot rámpa kialakításával akadálymentesítették, és cserélték az udvari járdaburkolatot.

Szeged város saját forrásából kicserélték a foglalkoztató helyiségekben a belső ajtókat, PVC burkolatokat, falvédő lábazatburkolatokat, radiátorokat. A tornaszoba, étkező, iroda és elsősegély nyújtó helyiségek is új PVC burkolatot kaptak. Közlekedőkben, folyosókon kicserélték a radiátorokat.

Az épületben 8 db 12 fős csoportszoba 96 kisgyermek számára biztosít férőhelyet. A felújításnak köszönhetően a gyermekek sokkal jobb és korszerűbb körülmények közé térhetnek most vissza.

A Cső utcai bölcsőde mellett felújításra került a Dobó utcai bölcsőde is, jelenleg még a bútorok, játékok beszerzése zajlik. Hamarosan ezt a bölcsődét is újra birtokba vehetik a gyerekek.

 

About SmartFix

We are a family owned business that provides fast, warrantied repairs for all your mobile devices.

Brooklyn Area

2307 Beverley Rd Brooklyn, New York 11226 United States

1000 101-454555
support@smartfix.theme

Store Hours
Mon - Sun 09:00 - 18:00

San Francisco Area

358 Battery Street, 6rd Floor San Francisco, CA 27111

1001 101-454555
support@smartfix.theme

Store Hours
Mon - Sun 09:00 - 18:00