Elkezdték a Garam utcai óvoda felújítását

| Hírek

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programnak köszönhetően számos óvoda, bölcsőde és orvosi rendelő megújult az elmúlt időszakban Szegeden. A mai nappal megtörtént a Garam utcai óvoda munkaterület átadása is, és ott is elkezdik a felújítást. A TOP-6.2.1-15 kódszámú projekt keretében az önkormányzat 193,594 millió forintot nyert. Az óvoda várhatóan november végére készül el.

A fejlesztéshez az önkormányzat előreláthatólag önrésszel is hozzájárul; a beruházás értéke bruttó 343 millió forint lesz. A beruházás kivitelezője a HPQ PLUS Kft. A felújítási munkálatok idejére a Garam utcai ovisokat ideiglenesen a Teréz utcai óvodában helyezik el. A kivitelezési munkák előreláthatólag 4 hónapon keresztül fognak tartani. A Garam utcai óvoda 1983-84-ben épült, és átfogó korszerűsítésre azóta nem került sor, így az épület már nem felel meg a mai normáknak. A modernizálás célja a hatékony, energiagazdaságos megoldások kialakítása és energetikai rendszerek kiépítése.

Az épület tartószerkezetei épek és állapotuk megfelelő, de az óvodát energetikailag korszerűsíteni kell. Az épület kiegészítő homlokzati hőszigetelést kap, a lapostető hő- és vízszigetelést biztosító rétegei megújulnak. Cserélik a homlokzati nyílászárókat, felújítják a vizesblokkokat, korszerűsítik a fűtésrendszert, a szükséges talajszigetelés miatt cserélik a burkolatokat és az udvart is rendezni fogják. Új, korszerű hőszigetelő bukó-nyíló ablakokat és ajtókat építenek be, a külső ablakpárkányok alumínium fedést kapnak, a csoportszobáknál árnyékolókat raknak fel, valamint a szükséges helyeken szúnyoghálókat is felszerelnek. A belső terek kapcsolatai részben megváltoznak majd, felújítják az öltözőket, újrafestik a falakat, egyes helyiségekben az elektromos és gépészeti vezetékek eltakarására álmennyezetet építenek ki. Az elavult hőközpontot és a teljes fűtési rendszert modernizálják, és a belső elektromos hálózatot is rekonstruálják. A felújítás során az előírt projektarányos akadálymentesítés is megvalósul, akadálymentesített bejáratot, mosdót, vakok és gyengénlátók számára kitapintható padlóburkolatot, Braille betűs feliratokat, valamint hallássérültek számára indukciós rendszert építenek ki.

A Garam utcai óvoda felújításával párhuzamosan elkezdődik a Tünde téri óvoda korszerűsítése is. A Tünde téri óvoda felújítására az önkormányzat szintén a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében nyert 224,232 millió forintot. A beruházás értéke várhatóan bruttó 340 millió forint lesz. Az óvodafejlesztési program első ütemében eddig elkészült a Tabán utcai és az Építő utcai óvoda felújítása.

About SmartFix

We are a family owned business that provides fast, warrantied repairs for all your mobile devices.

Brooklyn Area

2307 Beverley Rd Brooklyn, New York 11226 United States

1000 101-454555
support@smartfix.theme

Store Hours
Mon - Sun 09:00 - 18:00

San Francisco Area

358 Battery Street, 6rd Floor San Francisco, CA 27111

1001 101-454555
support@smartfix.theme

Store Hours
Mon - Sun 09:00 - 18:00