MÁR ASZFALTOZNAK AZ ELI-NÉL

| Hírek

Az eredeti ütemezésnek megfelelően haladnak a munkálatokkal: elkezdték a járdák, kerékpárutak és az úttest aszfaltozását is az ELI lézeres kutatóközponthoz vezető úton. A beruházás jövő nyárra készül el több mint 4,5 milliárd forint európai uniós támogatásból.

Nagy Sándor az ELI út munkálatairól szóló sajtótájékoztatón

A szakemberek az összes szakaszon elkészültek a vízvezetékek és a gázvezetékek kiváltásával, a szükséges vízbekötésekkel. Kiépítették az útszegélyeket, a járda- és útalapot az 5-ös főút jelzőlámpás csomóponttól kezdve a Zápor úton, továbbá az út folytatásaként a benzinkúthoz vezető nagy balkanyar után és az ELI-hez vezető bekötőútnál. Jelenleg a közvilágítási hálózatot szerelik, készül az aszfalt alapréteg a járdán és a kerékpárúton az 5-ös főút jelzőlámpás csomóponttól az első új körforgalomig, az ELI bekötőúton és az új Zápor úton is.

A Vinkler László utcánál megkezdődött a második körforgalom kiépítése, szélesítik az utat, építik a járdát, készül a burkolt mederelemes csapadékvíz-elvezető árok. Már látható a projekt harmadik körforgalmának útalapja a Zsámbokréti sor-Vinkler László utca kereszteződésében is. A Zsámbokréti soron szintén szélesítik az utat és megkezdték az útszegélyek elhelyezését, építik az esővíz-elvezető árkokat. A vasúti átjáró szélesítése miatt a töltésben lévő régi árvízvédelmi támfalat elbontották, az új támfal építését megkezdték.

A Szeged, ELI lézerközpont közlekedési kapcsolatok javítása című projektben (TOP-6.1.5-16-SG1-2018-00001) összesen 4 kilométernyi út épül. A beruházás célja, hogy új közlekedési kapcsolatot teremtsen, javítva a gyalogos, kerékpáros, az autós és tömegközlekedés feltételeit az ELI lézerközpont és a Vértó közötti területen.

About SmartFix

We are a family owned business that provides fast, warrantied repairs for all your mobile devices.

Brooklyn Area

2307 Beverley Rd Brooklyn, New York 11226 United States

1000 101-454555
support@smartfix.theme

Store Hours
Mon - Sun 09:00 - 18:00

San Francisco Area

358 Battery Street, 6rd Floor San Francisco, CA 27111

1001 101-454555
support@smartfix.theme

Store Hours
Mon - Sun 09:00 - 18:00