Hild-díjat nyertek a szegedi fejlesztések

| Hírek

A Magyar Urbanisztikai Társaság 38. alkalommal adományozott települési Hild János-díjat a céltudatos, fenntartható, integrált, stratégiai településfejlesztés terén kimagasló eredményeket elért önkormányzatoknak. Az elismerést idén Szeged és Tata városának ítélte a társaság, a díjat október 21-én adták át a pécsi Országos Urbanisztikai Konferencián.

Sz. Fehér Éva (középen), Szeged város főépítésze vette át a Hild-díjat Szeged városa nevében, V. Zákányi Ildikó és Szabó Csanád tervezők társaságában

Szeged korábban 1979-ben, a nagy árvíz százéves évfordulóján kapta meg a Hild János-emlékérmet a gyors ütemű fejlődést követő és kiemelkedő eredményű, harmonikus városfejlesztésért.

Hild János-díj 2022 – plakett és oklevél

A csongrád-csanádi megyeszékhely 2022-ben a Belvárosi híd térségének megújításával pályázott, a dokumentációban három, uniós támogatással és önkormányzati önerővel megvalósult projekt eredményeit mutatták be. A nyertes fejlesztések „A szegedi Móra Ferenc Múzeum és Vár turisztikai célú fejlesztése”, a „Zöld város kialakítása a szegedi Belvárosban” és a „Fenntartható városi közlekedésfejlesztés Szegeden – II. ütem” elnevezésű projektek részei voltak.

Móra Ferenc Múzeum, előtte a megújult Móra-park és szökőkút

A szegedi belvárost érintő projektekben kívül-belül megújult a Móra Ferenc Múzeum, a Vár és a Kőtár is, látványosan átalakult a Stefánia, a Móra-park és a Roosevelt tér, elkészült a múzeum előtt az új, víz- és fényjátékot játszó, zenélő szökőkút. Megtörtént a Belvárosi hídfő, a Híd utca és az Oskola utca átépítése is.

Felújított Oskola utca

A fejlesztésekre összesen 4,12 milliárd forintot költött Szeged. Ebből európai uniós forrás 2,26 milliárd forint, míg az önkormányzat saját forrása 1,86 milliárd forint volt. A beruházások projektmenedzsment feladatait a Szeged Pólus Fejlesztési Nonprofit Kft. látta el.

Forrás: www.mut.hu és www.szeged.hu

Fotók az átadóról és a díjról: Szabó Csanád

About SmartFix

We are a family owned business that provides fast, warrantied repairs for all your mobile devices.

Brooklyn Area

2307 Beverley Rd Brooklyn, New York 11226 United States

1000 101-454555
support@smartfix.theme

Store Hours
Mon - Sun 09:00 - 18:00

San Francisco Area

358 Battery Street, 6rd Floor San Francisco, CA 27111

1001 101-454555
support@smartfix.theme

Store Hours
Mon - Sun 09:00 - 18:00