Jól halad a Szeged-Bordány kerékpárút hiányzó szakaszának megépítése

| Hírek

Várhatóan novemberben teljesen elkészül a Szeged–Bordány közötti kétirányú kerékpárút hiányzó szakasza és megkezdődhet a műszaki átadás-átvétel, így a szegedi és bordányi lakosok már a karácsonyi ünnepek előtt biztonságosan biciklizhetnek rajta – mondta el Nagy Sándor alpolgármester a projekt előrehaladását ismertetve. A március óta zajló beruházásban egy 3,7 km-es szakasz készül el a Sziksósfürdőre vezető Vereshomok út és a Kulipintyó csárda között.

– Az új kerékpárút a Vereshomok út és a Kulipintyó csárda között gyakorlatilag elkészült, a kivitelező az új kerékpárúton burkolati jeleket fest – hangsúlyozta Nagy Sándor.

Az alpolgármester beszélt arról is, hogy a projekt részeként jelenleg a Vereshomok úti csomópontot alakítja át a kivitelező Vízép Holding Építő és Szolgáltató Kft., valamint a földút és a bordányi út útcsatlakozásait építi ki és a meglévő kerékpárutat is javítja. Folyamatban van ezenkívül a több mint 3,2 km hosszú szikkasztóárok és az átereszek megépítése. A buszfordulóba tervezett fedett kerékpártároló alapozása elkészült, hátravan még a felépítmény telepítése.

A fenti beruházás bruttó 340 millió forint európai uniós támogatásból és bruttó 84 millió forint önkormányzati forrásból valósul meg a Szeged, kerékpárút-hálózat fejlesztése – II. ütem című projektben. Ebben a projektben két helyszínen (a SZILK-hez vezető és a baktói töltésen átvezető kerékpárút a Murányi utcáig) már korábban befejeződtek a fejlesztések. A teljes projektben bruttó 500 millió forint európai uniós támogatást és bruttó 116 millió forint saját forrást használ fel az önkormányzat a fejlesztésekre.

About SmartFix

We are a family owned business that provides fast, warrantied repairs for all your mobile devices.

Brooklyn Area

2307 Beverley Rd Brooklyn, New York 11226 United States

1000 101-454555
support@smartfix.theme

Store Hours
Mon - Sun 09:00 - 18:00

San Francisco Area

358 Battery Street, 6rd Floor San Francisco, CA 27111

1001 101-454555
support@smartfix.theme

Store Hours
Mon - Sun 09:00 - 18:00