Dorozsmai Kollégiumi Házgyári úti csomópont

ÚTÉPÍTÉSSEL ÖSZTÖNZI SZEGED A VÁLLALKOZÁSOK FEJLŐDÉSÉT

| Hírek, Sajtóközlemények

Újabb utak és csomópont felújításával ösztönzi a város a már ott működő vállalkozások fejlődését és újabb cégek betelepüléséhez teszi vonzóvá a területet. A fejlesztésre az önkormányzat a Szeged, belterületi gazdasági utak korszerűsítése TOP-6.1.5-16-SG1-2018-00002 számú projektben 1 milliárd 230 millió forint támogatást nyert, amihez a város további 97 millió forintot biztosít, hogy az infrastrukturális fejlesztés további elemekkel bővülhessen.

A Szeged, belterületi gazdasági utak korszerűsítése TOP-6.1.5.-16-SG1-2018-00002 számú projekt három részajánlati körben valósul meg. Ebből kettőben indulhatott el a kivitelezés.
Az 1. részajánlati körben a Dorozsmai úti jelzőlámpás csomópont készül el a Kollégiumi út és a Házgyári út találkozásánál, valamint a Házgyári út rekonstrukcióját végzik el. A kivitelezési munkálatokat a szegedi Norbo-Ép Kft. nyerte el közbeszerzési eljáráson. A munkálatokat a tervek szerint 2022. első negyedév végére fejezi be, ezt követi a hivatalos forgalombahelyezési eljárás. A csomópontban forgalomirányító lámparendszert telepítenek és cserélik az aszfaltburkolatot 125 méteren teljes szélességben. A Dorozsmai úti buszmegállókat átépítik bazaltbeton-burkolattal, akadálymentesített peronokkal és fedett utasvárókkal. A Házgyári úton a Dorozsmai és a Budapesti út között 586 méter hosszú aszfaltút épül, a meglévő 131 méter hosszú járdát felújítják, a hiányzó 386 méteres járdaszakaszt megépítik, kerékpáros kapcsolat létesül a Kollégiumi, a Dorozsmai és a Budapesti úti kerékpárúttal, valamint 800 méteren kiépül a közvilágítás.

Szeged belterületi gazdasági utak
Megkezdődött a belterületi gazdasági utak felújítása

A 2. részajánlati körben a Vágány, a Tűzoltó, a Vásár utca, illetve a Cserje sor felújítása és a hiányzó szakaszok kiépítése valósul meg. A közbeszerzési eljárás nyertese, a Strabag Építőipari Zrt. a tervek szerint itt is 2022 első negyedév végére készül el, ezt követi a hivatalos forgalombahelyezési eljárás. Összesen közel 1,5 kilométer aszfaltos út újul meg, melyből 460 méter hosszon új útalap is épül és 1703 méter hosszon új aszfaltos járda készül. A hiányzó közvilágítási hálózat is kiépül, valamint kerékpáros nyomvonalat jelölnek ki, kerékpártámaszokat telepítenek és kapcsolatot létesítenek a főutakkal. A Vágány és a Vásár utcában az út- és járdarekonstrukció mellett átépítik a rossz állapotú vasúti átjárót, a Tűzoltó utcában pedig elbontják. Szintén a Tűzoltó utcában a két meglévő buszmegállót bazaltbeton-burkolattal, akadálymentes peronnal és járdakapcsolattal látják el.

Belterületi utak Cserje sor korszerűsítése

A 3. részajánlati kör a Városgazda utca felújítása, itt hamarosan elindul a közbeszerzési eljárás.
A három projektelemben összesen 445 fát telepítenek.

A gazdaságfejlesztést szolgáló útfelújításokkal az az önkormányzat célja, hogy további fejlődésre ösztönözze a már ott működő ipari, kereskedelmi és szolgáltató vállalkozásokat, és újabb cégek letelepüléséhez tegye vonzóbbá a területet. Ennek a konstrukciós csomagnak része volt a már megvalósult Kollégiumi út korszerűsítése több mint 1 milliárd forint értékben. A területre azóta több cég költözött be. A belterületi gazdasági utakat érintő most induló projekt 112 hektár ipari, gazdasági és fejlesztésre váró területet kapcsol be Szeged és a régió vérkeringésébe. Ezen a területen jelenleg félszáz vállalkozásnál több száz munkavállaló dolgozik. A beruházással várhatóan ezek száma tovább gyarapszik.

About SmartFix

We are a family owned business that provides fast, warrantied repairs for all your mobile devices.

Brooklyn Area

2307 Beverley Rd Brooklyn, New York 11226 United States

1000 101-454555
support@smartfix.theme

Store Hours
Mon - Sun 09:00 - 18:00

San Francisco Area

358 Battery Street, 6rd Floor San Francisco, CA 27111

1001 101-454555
support@smartfix.theme

Store Hours
Mon - Sun 09:00 - 18:00