Szeged Oskola utca hídfő

ELKEZDŐDIK AZ OSKOLA UTCA FELÚJÍTÁSA

| Hírek, Sajtóközlemények

A tanév végét követően, június 21-én (hétfőn) elkezdődik az Oskola utca teljes felújítása. Az összehangolt közmű- és útrekonstrukció fő célkitűzése a helyi közlekedés biztonságosabbá és gyorsabbá tétele, valamint az Oskola utca XXI. századi látványának és kényelmének megvalósítása. A munkálatokról és a forgalmi rend változásairól folyamatosan tájékoztatunk. 

A kerékpárosokat és a közösségi közlekedést segítő átalakításokat végeznek a megújuló Oskola utcában, a Belvárosi híd lábánál lévő csomópontban és a Stefánián: irányhelyes kerékpáros sávokat és a közösségi közlekedést segítő forgalmi sávokat hoznak létre. A nagykörúton belül kerékpáros nyomokkal és kerékpársávokkal jelölnek ki további útvonalakat.

Kerékpár bicikli Oskola utca Szeged
Kerékpárosok az Oskola utcán. Fotó: Iványi Aurél

Az első szakaszban a kivitelező az Oskola utcában először járdát bont és vízvezetéket cserél. Az esetleges vízkorlátozásról külön tájékoztatást kapnak a környékbeliek. A munkálatok sorrendjében az Oskola utca burkolatának helyreállítása a tervek szerint november végére várható. A teljes felújítás a tervek szerint egy év múlva készül el.

Az Oskola utca végleges kialakításáról, a kivitelezési munkálatokról, a korlátozásokról folyamatos tájékoztatás elérhető a megujul.szeged.hu internetes oldalon. A kérdéseket a megujul@szegedpolus.hu e-mail-címen válaszolják meg az illetékes szakemberek.

Az első szakaszban 2021. június 21. hétfőtől előreláthatólag két hónapig a következő változások lesznek érvényben. Az Oskola utcát lezárják a Somogyi utca és a Roosevelt tér (Palánk Cukrászda) között. Az Oroszlán utca csak az építési forgalom számára lesz elérhető, a Somogyi utca és a Victor Hugo utca átjárható marad. A Dóm Cukrászda melletti udvarba való behajtás biztosítva lesz. Az Oroszlán utca – Nádor utca – Bajza utca közötti rész csak a Deák Ferenc utca felől lesz megközelíthető. Az Oskola utca lezárt részére tehát kizárólag az építési forgalom és a szemétszállító járművek hajthatnak be, a szolgáltatást az eddig megszokott formában végzik. Parkolni is tilos ezen a szakaszon. Az áruszállítás a környező közterületeken – Somogyi utca, Victor Hugo utca, Roosevelt tér – kijelölt rakodóhelyekről kézikocsival oldható meg; az Oskola utcai árumozgatáshoz a kivitelező alkalmas felületet biztosít. A gyalogosok az Oskola utca Belváros felőli járdáját használhatják. Kerékpárosok csak gyalogosként, a kerékpárt tolva mehetnek be az elzárt területre. Az üzletek gyalogosan mindkét oldalon megközelíthetőek maradnak.

Az Oskola utcában elkezdődő munkálatok a Fenntartható városi közlekedésfejlesztés Szegeden – II. ütem (TOP-6.4.1-16-SG1-2018-00002) projekt Belváros alprojektjének részei. A teljes projekt fejlesztései összesen 4 alprojektben, 6 városrészben valósulnak meg, ebben a belváros a záró fejezet. A teljes projektből 3 alprojektben 2021 tavaszára lezárult a kivitelezés (Baktó, Petőfitelep, Újszeged, Tarján, Északi városrész). A teljes projektben 1,43 milliárd forint európai uniós forrást használ fel a szegedi önkormányzat, saját forrásból pedig 763 millió forintot költ a 6 városrészben megvalósuló fejlesztésekre. Ebben az alprojektben a kivitelező a Délút Kft., amely a közbeszerzési eljáráson bruttó 982 millió forint értékben nyerte el a munkát. Az uniós támogatás összege a kivitelezésre ebben az alprojektben: 504 millió forint, az önkormányzati támogatás összege 478 millió forint.

A projekten kívül, az önkormányzat Vízügyi Építési Alapjának terhére megújul az Oskola utca – Stefánia – Színház körforgalomig az ivóvíz-gerinchálózat bruttó 223 millió forint értékben.

About SmartFix

We are a family owned business that provides fast, warrantied repairs for all your mobile devices.

Brooklyn Area

2307 Beverley Rd Brooklyn, New York 11226 United States

1000 101-454555
support@smartfix.theme

Store Hours
Mon - Sun 09:00 - 18:00

San Francisco Area

358 Battery Street, 6rd Floor San Francisco, CA 27111

1001 101-454555
support@smartfix.theme

Store Hours
Mon - Sun 09:00 - 18:00