Marostó csapadékvíz-elvezetés Szeged

MAROSTŐN FOLYTATÓDIK A CSATORNARENDSZER FEJLESZTÉSE

| Hírek, Sajtóközlemények

Újabb kertvárosi utcákban, a Marostő városrészben építenek korszerű esővíz-elvezető csatornát. Folytatódik a Szeged, belterületi csapadékvíz-elvezetés III. és IV. ütem projekt, így már majdnem 16 kilométeren korszerűsítik a vízelvezető rendszert. A fejlesztésre összesen 1 milliárd 334 millió forintot fordít a szegedi önkormányzat.

2018-19-ben 6 városrész (Újszeged, Kiskundorozsma, Szentmihály, Tápé, Szőreg és Új-Petőfitelep) 22 utcájában épült csapadékvíz-elvezető csatorna, Dorozsmán pedig víztározó a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban.

A program újabb projektjében (Szeged, belterületi csapadékvíz-elvezetés III. és IV. ütem, TOP-6.3.3-16-SG1-2018-00001) folytatódott tavaly év végén a korszerű csatornahálózat kiépítése. Újszegeden 7 utcában (Borostyán, Asztalos, Radnóti Miklós, Haladás, Babits Mihály, Krúdy Gyula, Wallisch Kálmán), összesen 4336 méter csapadékvíz-elvezető rendszer készül. Kiskundorozsmán, a Bánomkerti öblözetben 9 utcát (Széchenyi István, Zalán, Kút, Nap, Széna, Ballada, Palóc, Majális, Rigómező) érint a fejlesztés, összesen 5301 méter csatorna épül. A projekt része a dorozsmai Bánomkerti csapadékvíz-főgyűjtő csatorna rekonstrukciója és kapacitásának növelése a Negyvennyolcas és a Basahíd utca között, 1568 méteren.

Most, szintén a projekt részeként 9 marostői utcában (Aranka, Borbála, Dorottya, Gizella, Ildikó, Izabella, Klára, Melinda és Orsolya) is épül esővíz-elvezető csatorna, valamint megvalósul a Kürü sori árok mederburkolása a Katalin utca és a Fő fasor közötti szakaszon, továbbá épül egy 3 szivattyúállásos átemelő is, hogy az összegyűjtött csapadékvíz gond nélkül eljuthasson az azt befogadó Holt-Marosba. Marostőn összesen 4637 méter csapadékvíz elvezető rendszer készül. A kivitelezést a közbeszerzési eljáráson nyertes cég, a Délút Építő és Bányászati Kft. végzi.

Marostő Aranka utca csapadékvíz-elvezetés
Megkezdték az Aranka utcában is az esővíz-elvezető csatorna építését.

A Szeged, belterületi csapadékvíz-elvezetés III. és IV. ütem megvalósítására nettó 1 milliárd 334 millió forintot fordít a szegedi önkormányzat. Ebből nettó 1 milliárd 50 millió forintot tesz ki az európai uniós támogatás, 190 millió forint az önkormányzat saját forrása, és a Szegedi Csatornamű Társulat is hozzájárul a fejlesztéshez 94 millió forinttal. A III. és IV. ütemben összesen közel 16 kilométer csapadékvíz elvezető rendszer létesül, a tervek szerint 2022 első negyedévének végére.

A beruházás eredményeként az érintett területek lakóinak életkörülményei javulni fognak. A kiépülő csatornarendszer hosszú távú megoldást jelenthet a belvízproblémákra, valamint a hirtelen, nagy mennyiségben lezúduló csapadék is könnyebben elfolyik a területről, és nem okoz nagy károkat.

Fotók: Iványi Aurél

About SmartFix

We are a family owned business that provides fast, warrantied repairs for all your mobile devices.

Brooklyn Area

2307 Beverley Rd Brooklyn, New York 11226 United States

1000 101-454555
support@smartfix.theme

Store Hours
Mon - Sun 09:00 - 18:00

San Francisco Area

358 Battery Street, 6rd Floor San Francisco, CA 27111

1001 101-454555
support@smartfix.theme

Store Hours
Mon - Sun 09:00 - 18:00