Elkészült a Budapesti körúti rendelő

| Sajtóközlemények

A novemberben átadott Korondi utcai orvosi rendelő után, ma a felújított Budapesti körúti rendelőt adták át a szegedieknek. A korszerűsítés idén márciusban kezdődött a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében, melynek TOP-6.6.1-15 kódszámú intézkedése 151,92 millió forintos európai uniós, vissza nem térítendő támogatást nyújtott a fejlesztésre. Ehhez Szeged MJV Önkormányzata további, 94,35 millió forintot biztosított annak érdekében, hogy az infrastrukturális fejlesztés további elemekkel bővülhessen.

A szegedi orvosi rendelők energetikai, infrastrukturális korszerűsítése 2017. januárban kezdődött, és folyamatosan zajlik több városrészben. Elsőként a Korondi utcai rendelő készült el novemberben, ma pedig a Budapesti körúti orvosi rendelő került átadásra.

A komplex felújítás keretében hőszigetelést kapott az orvosi rendelő és a vele egy épületben található gyógyszertár homlokzatának teljes felülete, új nyílászárókat szereltek fel, átépült a tetőszerkezet hő- és vízszigetelése. Az orvosi rendelőben megújultak a belső terek burkolatai, korszerűsítették a fűtési rendszert és a vizesblokkokat, valamint a teljes elektromos hálózatot is cserélték. A rendelőépületben belső válaszfalak áthelyezésére került sor és a helyiségek felosztását is racionalizálták. Mivel az akadálymentesség korábban nem volt teljes körűen biztosítva, ennek teljessé tétele érdekében az épület déli részében betegágyat is befogadó személyfelvonót építettek ki. Ezen felül akadálymentes bejárat és mosdó is kialakításra került. A rendelőintézetben folyó munkához az orvosi felszerelések megújítására is lehetőség volt, ezért a zavartalan ellátás érdekében új orvos-technológiai és ápolási eszközöket szereztek be 3,29 millió forint értékben.

A rendelőintézet modernizációja az ott dolgozó orvosok, és védőnők munkájához megteremti a megfelelő és szükséges feltételeket. A mai naptól teljesen megújult körülmények között fogadják a rendelőbe érkező betegeket.

További információ:

Szeged MJV Polgármesteri Hivatal
Vécsey Ágnes, sajtófőnök
T.: 62/564-328, E: vecsey.agnes@szeged.eu
W: www.szegedvaros.hu/fejlesztesek-2014-2020/

About SmartFix

We are a family owned business that provides fast, warrantied repairs for all your mobile devices.

Brooklyn Area

2307 Beverley Rd Brooklyn, New York 11226 United States

1000 101-454555
support@smartfix.theme

Store Hours
Mon - Sun 09:00 - 18:00

San Francisco Area

358 Battery Street, 6rd Floor San Francisco, CA 27111

1001 101-454555
support@smartfix.theme

Store Hours
Mon - Sun 09:00 - 18:00