Foglalkoztatási fórum

| Események

Tizennyolc résztvevővel megalakult a Szegedi Foglalkoztatási Paktum, melynek keretében 2018 végéig közel 1 milliárdot fordítanak arra, hogy minél több olyan személyt kapcsoljanak be a munka világába, akik eddig nem jutottak álláshelyhez, például hátrányos helyzetük vagy épp alacsony iskolai végzettségük miatt.  A rendezvény a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központjában került megrendezésre 2016. november 22-én.

Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester az együttműködési megállapodás aláírásakor elmondta, hogy a foglalkoztatás helyzetének a javítását célul kitűző paktumra Szeged a 34 milliárd forintos TOP-os keretből összesen 2,8 milliárdot fog elkölteni, most a projekt első szakaszában 1 milliárdot. A legfőbb cél, hogy a foglalkoztatás bővüljön, méghozzá oly módon, hogy a hátrányos helyzetűeket, így például az alacsony iskolai végzettséggel rendelkezőket, a fiatalokat és az ötven éven felülieket, a megváltozott munkaképességűeket, a GYED-ről és GYES-ről visszatérőket és az inaktívakat segítsék abban, hogy munkát találjanak.

A rendezvényen Zakar Péter, kormányhivatal megbízott igazgatója hangsúlyozta, hogy ezek az együttműködések a foglalkoztatáspolitika társadalmasításának egyfajta formáját jelentik, keretet teremtenek a munkaerőpiaci szereplők értelmes együttműködésének, Elmondta, hogy a megyénkben összesen 6 paktumiroda alakul, három már meg is kezdte a működését, Szegeden, Hódmezővásárhelyen a Csongrád Megyei Önkormányzatnál. Ezeket követi hamarosan egy makói, egy a szentesi és csongrádi térséget lefedő, valamint a mórahalmi és kistelekit érintő iroda is.

About SmartFix

We are a family owned business that provides fast, warrantied repairs for all your mobile devices.

Brooklyn Area

2307 Beverley Rd Brooklyn, New York 11226 United States

1000 101-454555
support@smartfix.theme

Store Hours
Mon - Sun 09:00 - 18:00

San Francisco Area

358 Battery Street, 6rd Floor San Francisco, CA 27111

1001 101-454555
support@smartfix.theme

Store Hours
Mon - Sun 09:00 - 18:00