FORGALMI VÁLTOZÁSOK MELLETT FOLYTATÓDIK A HÍD UTCA FELÚJÍTÁSA

| Hírek, Sajtóközlemények

Július 24-én (szombaton) újabb forgalmi változások lépnek érvénybe a Híd utca felújítása miatt. Az Oskola utca átépítése is folytatódik, ott az ideiglenes forgalmi rend egyelőre változatlan marad. Köszönjük türelmüket. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

A kerékpárosokat és a közösségi közlekedést segítő átalakításokat végeznek a megújuló Oskola utcában, a Belvárosi híd lábánál lévő csomópontban és a Stefánián.

Július 24-én (szombaton) üzemkezdettől tervezetten egy hétre lezárják a Híd utcát a Belvárosi híd hídfője és a Deák Ferenc utca között vízvezeték-rekonstrukció és részleges burkolatépítés miatt. Ebben az időszakban a hídfőben átmenetileg kikapcsolják a jelzőlámparendszert. Szintén ideiglenesen korlátozzák az autók, valamint a buszok és a trolibuszok forgalmát.

  • A Híd utca felől a Belvárosi hídra egyenesen nem lehet felhajtani és Újszeged felől is lezárják az egyenesen tartó irányt. Az autósok Újszeged felé a Stefánia, illetve a Roosevelt tér felé kerülhetnek. A Belvárosi hídról csak jobbra, a Stefánia irányába hajthatnak le.
  • Ezzel összhangban továbbra sem lehet a Deák Ferenc utcából balra, a híd felé kikanyarodni. A posta előtt is megszűnik a balra kanyarodó sáv, onnan csak jobbra lehet kihajtani.
  • A kerékpárosok sem közlekedhetnek egyenesen a Stefánia és az Oskola utca között, sem pedig a belváros és a Belvárosi híd között. A Stefánia és az Oskola utca között a Vár utca–Deák Ferenc utca felé kerülhetnek, valamint a már eddig is kijelölt kerülőúton, a Tisza part felé. A Belvárosi hidat ugyancsak kerülővel, a Vár utca–Stefánia úttestje felé közelíthetik meg, valamint a Roosevelt tér felől, jobbra kanyarodva a Hídra. A hídról lefelé csak jobbra, lehet kanyarodni a meglévő kerékpárúton a Stefánia felé és a Vár utcánál lévő átvezetésnél a Belváros felé.
Terelőutak az autósok, kerékpárosok részére
  • Az 5, 7, 9 és 19 jelzésű trolibuszok a Bartók térig járnak, onnan trolipótló buszok szállítják az utasokat Tarján, Víztorony tér, illetve Újszeged irányába. A járatok ideiglenes megállója Újszeged és az Északi városrész irányába a Széchenyi tér 11. (az önkormányzat szürke épülete) előtt lesz. Ez azt jelenti, hogy nem érintik a Széchenyi tér és a Múzeum megállóhelyeket. A vissza irányok megállói nem változnak.
  • A 60, 60Y, 67, 67Y, 70, 71, 71A, 72 és 72A jelű buszjáratokat is érinti a változás: Újszeged irányába, a Széchenyi tér- Kelemen utca megállóhelyet nem érintik, helyette ugyancsak a Széchenyi tér 11. előtti ideiglenes megállóhelyen állnak meg. A vissza irányok megállói nem változnak.
Trolibusz és Volánbusz terelései

Az Oskola utca felújítása jelenleg a vízvezeték-rekonstrukcióval és az épületek lábazatszigetelésével folytatódik. Az ottani forgalomkorlátozások változatlanul érvényesek.

A Híd utcai és Oskola utcai kivitelezési munkálatokról, a korlátozásokról folyamatos tájékoztatás elérhető a www.megujul.szeged.hu internetes oldalon. A kérdéseket a megujul@szegedpolus.hu e-mail-címen válaszolják meg az illetékes szakemberek.

 Az Oskola utcában, a Híd utcán és a Stefánián zajló munkálatok a Fenntartható városi közlekedésfejlesztés Szegeden – II. ütem (TOP-6.4.1-16-SG1-2018-00002) projekt Belváros alprojektjének részei. A teljes projekt fejlesztései összesen 4 alprojektben, 6 városrészben valósulnak meg, ebben a belváros a záró fejezet. A teljes projektből 3 alprojektben 2021 tavaszára lezárult a kivitelezés (Baktó, Petőfitelep, Újszeged, Tarján, Északi városrész). A teljes projektben 1,43 milliárd forint európai uniós forrást használ fel a szegedi önkormányzat, saját forrásból pedig 763 millió forintot költ a 6 városrészben megvalósuló fejlesztésekre. Ebben az alprojektben a kivitelező a Délút Kft., amely a közbeszerzési eljáráson bruttó 982 millió forint értékben nyerte el a munkát. Az uniós támogatás összege a kivitelezésre ebben az alprojektben: 504 millió forint, az önkormányzati támogatás összege 478 millió forint.

A projekten kívül, az önkormányzat Vízügyi Építési Alapjának terhére megújul az Oskola utca – Stefánia – Színház körforgalomig az ivóvíz-gerinchálózat bruttó 223 millió forint értékben.

About SmartFix

We are a family owned business that provides fast, warrantied repairs for all your mobile devices.

Brooklyn Area

2307 Beverley Rd Brooklyn, New York 11226 United States

1000 101-454555
support@smartfix.theme

Store Hours
Mon - Sun 09:00 - 18:00

San Francisco Area

358 Battery Street, 6rd Floor San Francisco, CA 27111

1001 101-454555
support@smartfix.theme

Store Hours
Mon - Sun 09:00 - 18:00