Jerney óvoda Szeged

MEGÚJULT A JERNEY UTCAI ÓVODA

| Események, Hírek, Sajtóközlemények

Már a nyolcadik óvodáját újította fel a szegedi önkormányzat 2017 óta. A dorozsmai Jerney utcai intézményben európai uniós és önkormányzati forrásból valósult meg a beruházás. Június 21-étől vehették újra birtokukba a kívül és belül egyaránt megújult Jerney Utcai Óvodát a gyerekek. A felújított intézményt Botka László polgármester úr adta át ünnepélyes rendezvényen.

Szeged Botka Jerney óvoda

Az 1970-es években épült, 108 férőhelyes Jerney Utcai Óvoda panel technológiával készült, három részből álló épületegyüttese megérett a korszerűsítésre. Az intézmény a felújítással nemcsak szebb lett, de az üzemeltetésére is kevesebbet kell majd költeni. A fejlesztésre két pályázatból összesen 293 millió forintot fordított a szegedi önkormányzat. (A Jerney Utcai Óvoda energetikai korszerűsítése című, TOP-6.5.1-15-SG1-2016-00004 kódszámú projektben 135 millió forint európai uniós és 7 millió forint saját forrást használt fel az önkormányzat, a Szegedi ÓVI Jerney Óvodájának korszerűsítése című, TOP-6.2.1-16-SG1-2018-00008 kódszámú projektben pedig 150 millió forint uniós támogatást és 1 millió forint saját forrást költött az intézményre.)

Jerney óvoda csoportszobai bútor

A beruházás során kicserélték a külső nyílászárókat, műanyag, illetve alumínium szerkezetű, hőszigetelt nyílászárókat építettek be. Az ablakok egy része árnyékolót kapott. A homlokzatot hőszigeteléssel látták el. A lapos tető fölé alacsony hajlásszögű tető került, hőszigeteléssel.

Új szennyvíz- és csapadékvíz-elvezető rendszert építettek ki. Az épületen belül megújultak a vizesblokkok: kicserélték a burkolatokat, új szanitereket, csaptelepeket szereltek fel. A folyosók és a csoportszobák is új padlóburkolatot kaptak. A vizesblokkokban és az épületrészeket összekötő folyosókon álmennyezet készült. Kicserélték a beltéri ajtókat, kifestették a helyiségeket. Korszerű fűtési rendszert építettek ki: a fűtési rendszerbe két új gázkazán került, a csöveket és a radiátorokat kicserélték. Korszerűsítették az elektromos hálózatot, az épületeken kívül és belül új lámpatesteket és kapcsolókat szereltek fel. A tetőre napelemek kerültek, így az üzemeltetéshez megújuló energiát is felhasználnak majd. Megújították az épület villámvédelmét is.

Szeged Jerney óvoda vizesblokk

Az akadálymentesítés részeként a főbejáratnál rámpát építettek, bent pedig akadálymentes mellékhelyiséget alakítottak ki. Az udvaron új járdaszakaszokat építettek, és egy új játszórészt (homokozót) is létrehoztak, illetve térvilágítás készült.

A családbarát támogatás terhére kerültek beszerzésre az óvodai ellátás színvonalát emelő új csoportszobai és egyéb bútorok, valamint szükséges konyhatechnológiai és egyéb gépek, berendezések.

Jerney óvoda új bútor

A kivitelezési munkákat a közbeszerzési eljárásban nyertes Partiskum-Bau Kft. végezte el.

 

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében 2017 óta megújult az Építő utcai, a Tabán utcai, a Garam utcai, a Tünde téri, a Kemes utcai, a Klebelsberg-telepi és a Cső utcai óvoda. Ezekre az önkormányzat összesen bruttó 2 milliárd 76 millió forintot fordított (ebből 1 milliárd 500 millió forint uniós támogatás, 576 millió forint saját forrás). Az óvodafejlesztési program a Jerney utcai intézmény után a tervek szerint a Gyertyámos utcai, a Makkosházi és a Tarjáni óvoda felújításával folytatódik majd.

Fotók: Iványi Aurél

About SmartFix

We are a family owned business that provides fast, warrantied repairs for all your mobile devices.

Brooklyn Area

2307 Beverley Rd Brooklyn, New York 11226 United States

1000 101-454555
support@smartfix.theme

Store Hours
Mon - Sun 09:00 - 18:00

San Francisco Area

358 Battery Street, 6rd Floor San Francisco, CA 27111

1001 101-454555
support@smartfix.theme

Store Hours
Mon - Sun 09:00 - 18:00