Vörösmarty: megújult épületben indul a tanév

| Hírek, Sajtóközlemények

Megújult épületben kezdhetik el a 2020/2021-es tanévet az újszegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola diákjai.

A Vörösmarty már a hatodik szegedi iskola, amely 2018 óta megújult a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban. Az iskolákat annak ellenére újítja fel az önkormányzat, hogy azok fenntartása 2013 óta állami feladat. A Vörösmarty energetikai korszerűsítésére 310 millió forint európai uniós és 252 millió forint saját forrást, vagyis összesen 562 millió forintot használt fel az önkormányzat.

A beruházás eredményeként az iskola szebb és modernebb lett, az üzemeltetésére pedig kevesebbet kell költeni. A felújítás során a külső nyílászárókat modern, hőszigetelt ajtókra, ablakokra cserélték. A homlokzat hőszigetelést és új színezést kapott. A lapos tetőn hő- és vízszigetelést végeztek. A tetőre napelemek kerültek, így az iskola üzemeltetéséhez megújuló energiát is felhasználnak. Az iskola villámvédelmi rendszere is megújult.

Korszerű, hőszigetelt ablakokra cserélték a régieket. (Fotók: Iványi Aurél)

Korszerűsítették az iskola fűtési rendszerét: a hőközpontba két új gázkazánt építettek be, és kicserélték a radiátorokat az épületben. A tantermeket, a folyosókat és a többi helyiséget kifestették.

Az épületben akadálymentes illemhelyet és mosdót alakítottak ki. Ezenkívül az akadálymentesítés részeként a vakokat és gyengénlátókat taktilis burkolati jelek és Braille-írásos információs tábla segíti a tájékozódásban.

A felújítást a közbeszerzési eljárásban nyertes Dél-Konstrukt Zrt. végezte.

Napelemek a felújított tetőn. Az iskola üzemeltetéséhez megújuló energiát is felhasználnak.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban 2018 óta megújult a Bonifert Domonkos, a Tabán, a Tarjáni Kéttannyelvű és a Weöres Sándor Általános Iskola, a Petőfi Sándor Általános Iskola Bálint Sándor Tagiskolája, valamint a Vörösmarty Mihály Általános Iskola. Ezekre az önkormányzat összesen bruttó 2 milliárd 778 millió forintot fordított (ebből 1 milliárd 860 millió forint uniós támogatás, 918 millió forint saját forrás).

About SmartFix

We are a family owned business that provides fast, warrantied repairs for all your mobile devices.

Brooklyn Area

2307 Beverley Rd Brooklyn, New York 11226 United States

1000 101-454555
support@smartfix.theme

Store Hours
Mon - Sun 09:00 - 18:00

San Francisco Area

358 Battery Street, 6rd Floor San Francisco, CA 27111

1001 101-454555
support@smartfix.theme

Store Hours
Mon - Sun 09:00 - 18:00