Elkezdődött a Jerney iskola felújítása Dorozsmán

| Hírek, Sajtóközlemények

Megújul a Jerney János Általános Iskola Dorozsmán. A beruházás közben is zajlik a tanítás az épületben.

Eddig hat szegedi iskolát újított fel az önkormányzat 2018 óta a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban, annak ellenére, hogy azok fenntartása állami feladat. A héten elkezdődött a hetedik intézmény, a dorozsmai Jerney János Általános Iskola fejlesztése.

 A háromszintes, 1974-ben átadott épület felújítására bruttó 310 millió forint európai uniós és bruttó 16 millió forint saját forrást fordít az önkormányzat a Jerney János Általános Iskola energetikai korszerűsítése című, TOP-6.5.1-15-SG1-2016-00010 kódszámú projektben. Az intézmény nemcsak szebb lesz, hanem az üzemeltetésére is kevesebbet kell majd költeni.

A beruházás során kicserélik a külső fa és fém nyílászárókat, helyettük műanyag, illetve alumínium szerkezetű, hőszigetelt nyílászárókat építenek be. A homlokzatot hőszigeteléssel látják el, az épület lábazata pedig vízszigetelést is kap. A lapos tetőn ugyancsak hő- és vízszigetelést végeznek. A tetőre napelemek kerülnek, így az iskola üzemeltetéséhez megújuló energiát is felhasználnak majd.

Az épületen belül kicserélik a radiátorokat, a helyiségeket pedig kifestik. Megújul a padlóburkolat egy része, és taktilis vezetősávot építenek ki a vakok és gyengénlátók számára. Az akadálymentesítés részeként a főbejáratnál rámpát építenek, bent pedig akadálymentes mosdót alakítanak ki. Az udvaron járdákat építenek újjá, és vakvezető sávokat hoznak létre.

Kicserélik az elavult nyílászárókat és a régi radiátorokat. (Fotók: Iványi Aurél)

A Jerney iskola felújítása tanítás mellett történik, 235 diák kezdi itt meg az új tanévet. A kivitelezési munkálatok idején kiemelt figyelmet fordítanak az oda járó gyermekek egészségének, testi épségének megóvására. A korszerűsítés a tervek szerint 2021 első negyedévében fejeződik be. A felújítást a közbeszerzési eljárásban nyertes Építészmester Tervező és Kivitelező Zrt. végzi.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban 2018 óta megújult a Bonifert Domonkos, a Tabán, a Tarjáni Kéttannyelvű és a Weöres Sándor Általános Iskola, a Petőfi Sándor Általános Iskola Bálint Sándor Tagiskolája, valamint a Vörösmarty Mihály Általános Iskola. Ezekre az önkormányzat összesen bruttó 2 milliárd 778 millió forintot fordított (ebből 1 milliárd 860 millió forint uniós támogatás, 918 millió forint saját forrás).

About SmartFix

We are a family owned business that provides fast, warrantied repairs for all your mobile devices.

Brooklyn Area

2307 Beverley Rd Brooklyn, New York 11226 United States

1000 101-454555
support@smartfix.theme

Store Hours
Mon - Sun 09:00 - 18:00

San Francisco Area

358 Battery Street, 6rd Floor San Francisco, CA 27111

1001 101-454555
support@smartfix.theme

Store Hours
Mon - Sun 09:00 - 18:00