Szemléletformáló családi napot tartottak Újszegeden

| Események, Hírek

A víz felhasználásának fontosságát hangsúlyozó családi napot tartott a szegedi önkormányzat az Újszegedi Víztorony melletti kalózhajós játszótéren. A programra kilátogatókat játékos vetélkedő és arcfestés is várta.

Mihálik Edvin önkormányzati képviselő, Zöld város programért felelős tanácsnok a rendezvény sajtótájékoztatóján elmondta, a több városrészt érintő projektben a belvizek elvezetése kiemelt szerepet kap. A korábban – például a ’70-es, ’80-as években – kiépített csatornarendszer ugyanis nem képes a hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű csapadékvíz elvezetésére, ezért folyamatosan fejleszteni kell a szegedi csapadékvíz-elvezető hálózatot.

Joób Márton, Mihálik Edvin és Avramov András önkormányzati képviselők a családi napon Újszegeden

Avramov András, Marostő városrész képviselője hozzátette, nagy területet érint a fejlesztés, amely várhatóan jövő év I. negyedévében fejeződik be. A beruházás során többek között az összes érintett újszegedi utca új útburkolatot kap, megújul és egy részét be is fedik a Kürü sori ároknak, a Holt-Maros pedig egy szakaszon kotrással lesz bővítve. Hangsúlyozta, a csapadékvizet el kell vezetni a házak elől és az utakról, de környezetvédelmi szempontból fontos, hogy a víz a területen maradjon. Ezért a felgyülemlett esővizet összegyűjtik és a Holt-Maroson keresztül visszaadják a természetnek.

Joób Márton önkormányzati képviselő örömét fejezte ki a rendezvény szervezése kapcsán, és kiemelte, tervben van a kalózhajós játszótér jövőbeni fejlesztése is, hogy még inkább családbarátabb legyen.

Játékosok a víz felhasználását hangsúlyozó vetélkedőn

A Szeged, belterületi csapadékvíz elvezetés III. és IV. ütem megvalósítására nettó 1 milliárd 334 millió forintot fordít a szegedi önkormányzat. Ebből nettó 1 milliárd 50 millió forintot tesz ki az európai uniós támogatás, 190 millió forint az önkormányzat saját forrása, és a Szegedi Csatornamű Társulat is hozzájárul a fejlesztéshez 94 millió forinttal. A III. és IV. ütemben összesen közel 16 kilométer csapadékvíz elvezető rendszer létesül.

További információ a családi napról: Szeged.hu oldalon.

Fotók a vetélkedőről: Csányi Mónika

About SmartFix

We are a family owned business that provides fast, warrantied repairs for all your mobile devices.

Brooklyn Area

2307 Beverley Rd Brooklyn, New York 11226 United States

1000 101-454555
support@smartfix.theme

Store Hours
Mon - Sun 09:00 - 18:00

San Francisco Area

358 Battery Street, 6rd Floor San Francisco, CA 27111

1001 101-454555
support@smartfix.theme

Store Hours
Mon - Sun 09:00 - 18:00