ELKEZDŐDÖTT A GYERTYÁMOS UTCAI ÓVODA ENERGETIKAI FELÚJÍTÁSA

| Hírek, Sajtóközlemények

A Gyertyámos Utcai Óvoda felújítására a szegedi óvodafejlesztési program részeként kerül sor, amelyre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program TOP-6.5.1-19-SG1-2020-00002 azonosítószámú „Szegedi ÓVI Gyertyámos Utcai Óvodájának energetikai korszerűsítése” című projektben 89 millió forint támogatást kapott az önkormányzat.

Az intézmény teljes felújítása tervezetten 200 milliós összköltégvetésű, a támogatáson felül az önkormányzat további 111 millió forint önerő biztosítását vállalta.

A Gyertyámos Utcai Óvoda az 1960-as években épült. Az épület már nem felel meg a mai kor követelményeinek, így időszerűvé vált a teljes körű modernizálás. A korszerűsítés célja, hogy hatékonnyá és energiagazdaságossá tegyék az óvoda működését. A munkálatok kivitelezése a tervek szerint hat hónapig tart. A felújítás idejére az itt gondozás alatt álló gyermekek a Teréz Utcai Óvodában kerültek elhelyezésre.

Dr. Kovács Tamás alpolgármester és Hekáné dr. Szondi Ildikó önkormányzati képviselő átadja a munkaterületet Molnár Tamásnak, az Alp-Favill ’96. Kft. ügyvezetőjének

A Gyertyámos utcai intézmény 587 m2-es területű, kétszintes, lapostetős, téglaépítésű épület, 4 csoportszoba található benne. A beruházás során kisebb épületszerkezeti változtatások történnek. A fő hangsúlyt a homlokzati és lapostető hő- és vízszigetelés, nyílászárócsere, akadálymentes megközelíthetőség, burkolatcsere és napelem-telepítés kapják. A meglévő pince feltöltésre és lezárásra kerül. A projekt keretén belül az intézmény új villámvédelmet kap. A padlóburkolatok elbontásra kerülnek, helyettük új burkolatokat fektetnek le. A meglévő festett falfelületek átcsiszolás és megfelelő előkészítés után megújító festést kapnak, valamint válaszfalak kerülnek elhelyezésre.

Felújítják a vizesblokkokat, új akadálymentes illemhelyet és mosdót alakítanak ki. Az elektromos hálózatot is korszerűsítik megújuló energiaforrással működő, napelemes rendszer kiépítésével. Az épületen kívüli felújítások keretében a főbejáratot rámpa kialakításával akadálymentesítik. Mindezek mellett a földszinti és emeleti tálalókonyha is korszerűsítésre kerül.

Az óvoda 102 kisgyermek számára biztosít férőhelyet. A felújításnak köszönhetően a gyermekek korszerűsített, modern körülmények közé térhetnek majd vissza.

A kivitelezési munkákat a közbeszerzési eljárásban nyertes szegedi Alp-Favill ’96. Kft. végzi. A tervek szerint az óvodások 2022. I. negyedévben vehetik majd birtokba a megszépült és megújult épületet.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében 2017 óta megújult az Építő utcai, a Tabán utcai, a Garam Utcai, a Tünde Téri, a Kemes Utcai, a Klebelsberg-telepi a Cső Utcai, és a Jerney Utcai Óvoda. Ezekre az önkormányzat összesen bruttó 2 milliárd 369 millió forintot fordított (ebből 1 milliárd 785 millió forint uniós támogatás, 584 millió forint saját forrás). Az óvodafejlesztési programban már folyamatban van a Makkosházi Óvoda, Tarjáni Óvoda felújítása, a tervek szerint a Gedói Óvoda felújításával folytatódik majd.

About SmartFix

We are a family owned business that provides fast, warrantied repairs for all your mobile devices.

Brooklyn Area

2307 Beverley Rd Brooklyn, New York 11226 United States

1000 101-454555
support@smartfix.theme

Store Hours
Mon - Sun 09:00 - 18:00

San Francisco Area

358 Battery Street, 6rd Floor San Francisco, CA 27111

1001 101-454555
support@smartfix.theme

Store Hours
Mon - Sun 09:00 - 18:00