ELKEZDŐDÖTT A TARJÁNI ÓVODA FELÚJÍTÁSA

| Hírek, Sajtóközlemények

A Tarjáni Óvoda felújítására a szegedi óvodafejlesztési program részeként kerül sor, amelyre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program TOP-6.5.1-19-SG1-2020-00001 azonosítószámú, „Szegedi ÓVI Tarjáni Óvodájának energetikai korszerűsítése” című projektben 220 millió forint, valamint a TOP-6.2.1-16-SG1-2018-00010 azonosítószámú, „Szegedi ÓVI Tarjáni Óvodájának fejlesztése” című projekt során 170 millió forint támogatást kap az önkormányzat.

Szabó Sándor országgyűlési képviselő átadja a munkaterületet Mészáros Tamás önkormányzati képviselővel Kocsispéter Károlynak, a kivitelező Alp-Favill ’96. Kft. ügyvezetőjének

Az átfogó korszerűsítés célja, hogy modernné, hatékonnyá és energiagazdaságossá tegyék az 1977-ben, panel technológiával épült 104 férőhelyes óvoda működését. A tervek szerint a kivitelezés hat hónapig tart.

A Tarjáni óvodásokat a felújítás idejére a Rókás óvodában helyezik el. A fenti két projekt egymást kiegészítve biztosítja az intézmény teljes körű felújítását. A beruházás során szükséges összes energetikai jellegű, energiahatékonyságot biztosító fejlesztés a TOP-6.5.1-19-SG1-2020-00001 azonosítószámú, „Szegedi ÓVI Tarjáni Óvodájának energetikai korszerűsítése” című projektből történik. A TOP-6.2.1-16-SG1-2018-00010 azonosítószámú, családbarát projektből pedig a kivitelezés általánosabb, nem energetikai jellegű beruházási elemei valósulnak meg.

A komplex beruházás során az óvodánál megtörténik a külső falak utólagos hőszigetelése, új homlokzati vakolat készítése. A homlokzati nyílászárókat cserélik, korszerű hőszigetelő nyílászárók kerülnek a helyükre. Felújítják a lapostetőt, megtörténik a tetőfödém hő- és vízszigetelése, de az energetikai projekt részeként napelemes rendszer telepítésére is sor kerül.

A csoportszobáknál külső árnyékolást is készítenek. Cserélik a hideg- és melegburkolatokat, a megmaradó parkettákat felcsiszolják, újralakkozzák. Teljes felújító belső festés is lesz, a beltéri ajtókat is kicserélik az épületben. A csoportszobák bútorzatának cseréje is megvalósul, biztonságos, modern és praktikus beépített szekrények kiépítésével minden csoportszobában.

Lecserélik a teljes fűtésrendszert, felújítják a vizes blokkokat is. A gépészeti rendszerek mellett a víz- és szennyvízhálózatot is korszerűsítik, valamint új csapadékvíz-elvezetési rendszert alakítanak ki. A beruházás részeként modernizálják a hőközpontot és az elektromos hálózatot. Az óvoda akadálymentesítése keretében új illemhelyet alakítanak ki, az akadálymentes bejáratot felújítják, amely során az előteret átalakítják, új előtetőt építenek. Az udvarban a mozgáskorlátozottak számára parkolót alakítanak ki, a gazdasági bejárathoz új rámpát építenek.

Kint a két csoportszoba előtti teraszt elbontják, helyette új gumiburkolatos játszóhelyet alakítanak ki. A felújítás során új kültéri tusolók és ivókutak is létesülnek.

A családbarát projekt során eszközbeszerzésre is van lehetőség, amely egyrészt a megújuló konyha eszközeivel, másrészt a gyermekek új öltözőszekrényeivel, valamint egyéb szükséges kültéri játszóeszközökkel hivatott biztosítani az óvoda megfelelő működését.

A tervek szerint az óvodások a megszépült és megújult Bölcsőde utcai intézményt 2022. I. negyedévben vehetik majd újra birtokba.

A kivitelezési munkákat a közbeszerzési eljárásban nyertes szegedi Alp-Favill ’96. Kft. végzi.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében 2017 óta megújult az Építő Utcai, a Tabán Utcai, a Garam Utcai, a Tünde Téri, a Kemes Utcai, a Klebelsberg-telepi, a Cső Utcai, és a Jerney Utcai Óvoda. Ezekre az önkormányzat összesen bruttó 2 milliárd 369 millió forintot fordított (ebből 1 milliárd 785 millió forint uniós támogatás, 584 millió forint saját forrás). Az óvodafejlesztési programban folyamatban van a Makkosházi Óvoda felújítása, a program a tervek szerint a Gyertyámos Utcai Óvoda felújításával folytatódik majd.

About SmartFix

We are a family owned business that provides fast, warrantied repairs for all your mobile devices.

Brooklyn Area

2307 Beverley Rd Brooklyn, New York 11226 United States

1000 101-454555
support@smartfix.theme

Store Hours
Mon - Sun 09:00 - 18:00

San Francisco Area

358 Battery Street, 6rd Floor San Francisco, CA 27111

1001 101-454555
support@smartfix.theme

Store Hours
Mon - Sun 09:00 - 18:00