Megújult iskolában indult a tanév Tápén

| Hírek, Sajtóközlemények

Tápén is felújított épületben kezdték el a 2020/2021-es tanévet a Petőfi Sándor Általános Iskola Bálint Sándor Tagiskolájának diákjai.

Már hat iskolát korszerűsített Szegeden az önkormányzat 2018 óta a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban, annak ellenére, hogy azok fenntartása állami feladat. Tápén az uniós és önkormányzati forrásból megvalósult fejlesztés eredményeként jelentősen csökken az iskola energiafelhasználása, ráadásul az energia egy része ezután megújuló forrásból származik, és kevesebb üvegházhatású gáz kerül a levegőbe, tisztábbá, egészségesebbé válik a környezet. A Petőfi Sándor Általános Iskola Bálint Sándor telephely energetikai korszerűsítése című, TOP-6.5.1-15-SG1-2016-00011 kódszámú projektben 310 millió forint európai uniós támogatást használt fel az intézmény fejlesztésére a szegedi önkormányzat, amely saját forrásból 51,5 millió forinttal járult hozzá a beruházáshoz.

A tornaterem is új ablakokat kapott. (Fotók: Iványi Aurél)

A Bálint Sándor tagiskola felújítása során hőszigetelés és új vakolat került a külső falakra. A főépület padlástere is hőszigetelést kapott, úgy, hogy járófelület kialakításával hasznosítható maradt ez a tér. Modern, hőszigetelt nyílászárókra cserélték a homlokzati ajtókat, ablakokat. Elvégezték a főépület és a tornateremhez tartozó épületrész főfalainak utólagos alászigetelését. Korszerűsítették a több évtizedes épületgépészeti berendezéseket. Az épületek új villámvédelmet kaptak, a tetőn pedig napelemeket helyeztek el.

A beruházás során felújították a padlóburkolatot a főépület egyes helyiségeiben, a falak pedig tisztasági festést kaptak. A mozgáskorlátozottakra is gondoltak: rámpát építettek a főbejárathoz, illetve akadálymentes illemhelyet és mosdót alakítottak ki.

A padlástér helyiségeit is felújították.

A korszerűsítést a közbeszerzési eljárásban nyertes Építészmester Tervező és Kivitelező Zrt. végezte.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban 2018 óta hat szegedi általános iskola – a Bonifert Domonkos, a Tabán, a Tarjáni Kéttannyelvű, a Weöres Sándor, a Vörösmarty valamint a Bálint Sándor – újult meg összesen bruttó 2 milliárd 778 millió forintból – ebből 1 milliárd 860 millió forint származott uniós támogatásból, 918 millió forint pedig önkormányzati forrásból. Az iskolafejlesztési program Dorozsmán folytatódik, ahol augusztus végén elkezdődött a Jerney János Általános Iskola felújítása.

About SmartFix

We are a family owned business that provides fast, warrantied repairs for all your mobile devices.

Brooklyn Area

2307 Beverley Rd Brooklyn, New York 11226 United States

1000 101-454555
support@smartfix.theme

Store Hours
Mon - Sun 09:00 - 18:00

San Francisco Area

358 Battery Street, 6rd Floor San Francisco, CA 27111

1001 101-454555
support@smartfix.theme

Store Hours
Mon - Sun 09:00 - 18:00