Rendbe tették a Pitypang utcát Tápén

| Események, Hírek

Befejeződött az útfelújítás a tápéi Pitypang utcában – az aszfalt burkolaton biztonságosabban lehet közlekedni.

Nyomvályúk és kátyúk tarkították a tápéi Pitypang utcát, mielőtt tavaly októberben elkezdődött az út felújítása. Az utcában eddig is nagy volt az átmenő forgalom, mostantól a sima aszfalton valószínűleg még többen autóznak erre, hogy a városból könnyebben kijussanak.

– A biztonság érdekében további fejlesztéseket tervezünk – mondta el a Pitypang–Gábor Áron–Zágráb–Gerle utca találkozásánál február 24-én, hétfőn tartott sajtótájékoztatón Szécsényi Rózsa, Szeged gazdasági alpolgármestere, Tápé önkormányzati képviselője. – A Pitypang utca is 30-as tempójú övezet lesz, a kereszteződésekben jobbkéz-szabályt kell alkalmazni. A Pitypang–Gábor Áron–Zágráb–Gerle utca csomópontjában megmaradnak a stoptáblák a Pitypang és a Gábor Áron utca végén, a szűk útkereszteződés miatti veszélyre pedig sárga csíkos felfestéssel is figyelmeztetik a közlekedőket. Tavasszal a csomópontban lévő parkolót is rendbe teszik – tájékoztatott a képviselő.

A Pitypang utcában nagy az átmenő forgalom. (Fotók: Iványi Aurél)

A Pitypang utca felújítása a Vidékfejlesztési Programban meghirdetett „Külterületi utak fejlesztése és erőgépek beszerzése” elnevezésű projekt részeként (VP6-7.2.1-7.4.1.2-16) valósult meg. A projektre 116,2 millió forint európai uniós támogatást használ fel a szegedi önkormányzat, amely ehhez az összeghez több mint 70 millió forintot tesz hozzá önerőből. A felújítást tavaly októberben kezdték el, és három hónap alatt befejezték. Az út 385 méter hosszon aszfalt burkolatot kapott, így megnőtt a teherbírása, és biztonságosabban lehet rajta közlekedni. A 385 méterből 340 méter külterületi útszakasz, amely a támogatásból készült el, 45 méter belterületi szakaszt pedig 100 százalék önerőből újított fel az önkormányzat.

A fejlesztés másik helyszíne a Széksósi útba torkolló Öreghegy dűlő, amely 2222 méter hosszon újul meg. Ennek az útnak kisebb a forgalma, ezért 4 méter széles stabilizált útalapot és felületzárt burkolatot alakítanak ki rajta. A felújítás itt még zajlik, a tervek szerint nyáron fejeződik be.

A Pitypang utcában a közbeszerzési eljárás nyertese, a Harmat és Társai Kft. végezte a munkát, az Öreghegy dűlő esetében pedig a NORBO-ÉP Kft. a kivitelező.

Az Újszentiván község önkormányzatával közös projekt része még erőgépek beszerzése a külterületi utak karbantartására. A község 9,9 millió forinttal részesedett a támogatásból. A pályázaton Szeged egy erőgépet szerzett be az utak fenntartására. Újszentiván szintén egy erőgépet tudott beszerezni az utak karbantartásához szükséges kiegészítőkkel (például hótoló, padkakasza).

About SmartFix

We are a family owned business that provides fast, warrantied repairs for all your mobile devices.

Brooklyn Area

2307 Beverley Rd Brooklyn, New York 11226 United States

1000 101-454555
support@smartfix.theme

Store Hours
Mon - Sun 09:00 - 18:00

San Francisco Area

358 Battery Street, 6rd Floor San Francisco, CA 27111

1001 101-454555
support@smartfix.theme

Store Hours
Mon - Sun 09:00 - 18:00