Orvosi rendelők modernizálásaEurópai uniós támogatásból megvalósuló fejlesztés
BUDAPESTI KÖRÚTI RENDELŐ

A novemberben átadott Korondi utcai orvosi rendelő után, ma a felújított Budapesti körúti rendelőt adták át a szegedieknek. A korszerűsítés idén márciusban kezdődött a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében, melynek TOP-6.6.1-15 kódszámú intézkedése 151,92 millió forintos európai uniós, vissza nem térítendő támogatást nyújtott a fejlesztésre. Ehhez Szeged MJV Önkormányzata további, 94,35 millió forintot biztosított annak érdekében, hogy az infrastrukturális fejlesztés további elemekkel bővülhessen.

A szegedi orvosi rendelők energetikai, infrastrukturális korszerűsítése 2017. januárban kezdődött, és folyamatosan zajlik több városrészben. Elsőként a Korondi utcai rendelő készült el novemberben, ma pedig a Budapesti körúti orvosi rendelő került átadásra.

A komplex felújítás keretében hőszigetelést kapott az orvosi rendelő és a vele egy épületben található gyógyszertár homlokzatának teljes felülete, új nyílászárókat szereltek fel, átépült a tetőszerkezet hő- és vízszigetelése. Az orvosi rendelőben megújultak a belső terek burkolatai, korszerűsítették a fűtési rendszert és a vizesblokkokat, valamint a teljes elektromos hálózatot is cserélték. A rendelőépületben belső válaszfalak áthelyezésére került sor és a helyiségek felosztását is racionalizálták. Mivel az akadálymentesség korábban nem volt teljes körűen biztosítva, ennek teljessé tétele érdekében az épület déli részében betegágyat is befogadó személyfelvonót építettek ki. Ezen felül akadálymentes bejárat és mosdó is kialakításra került. A rendelőintézetben folyó munkához az orvosi felszerelések megújítására is lehetőség volt, ezért a zavartalan ellátás érdekében új orvos-technológiai és ápolási eszközöket szereztek be 3,29 millió forint értékben.

A rendelőintézet modernizációja az ott dolgozó orvosok, és védőnők munkájához megteremti a megfelelő és szükséges feltételeket. A mai naptól teljesen megújult körülmények között fogadják a rendelőbe érkező betegeket.Európai uniós támogatásból megvalósuló fejlesztés
KORONDI UTCAI RENDELŐ

Az „Orvosi rendelő fejlesztési program Szegeden I. ütemben” három rendelő újul meg Szegeden, ezek közül elsőként a Korondi utcai rendelőintézet készült el, amelyet ma adtak át a szegedieknek. A fejlesztésre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program TOP-6.6.1 kódszámú intézkedése 217,15 millió forintos európai uniós, vissza nem térítendő támogatást nyújtott, melyhez Szeged MJV Önkormányzata további, 6,88 millió forintot biztosított annak érdekében, hogy az infrastrukturális fejlesztés további elemekkel bővülhessen.

A Korondi utcai rendelő felújítása idén januárban kezdődött, és a mintegy 224 millió forintból megvalósuló projekt során az épület teljes külső és belső korszerűsítése megtörtént.

A fejlesztés eredményeként az egész rendelő külső hőszigetelést kapott, lecserélték az összes nyílászárót, és a lapostetőt is leszigetelték. Az épület belső elrendezése, a helyiségek elosztása is átalakult, csak a szerkezeti falakat és pilléreket hagyták meg. Újak a válaszfalak, nyílászárók és a burkolatok is. Új elrendezésben új helyiségek kerültek kialakításra, a Korondi utcai rendelőben így teljesen megújult gyermek és felnőtt háziorvosi rendelők, fogorvosi rendelő és védőnői szolgálat helyiségei várják a szegedieket. Az épület gépészeti és elektromos hálózatát, valamint fűtési rendszerét is korszerűsítették. Felújították a vizesblokkokat, valamint akadálymentesítették az épületet. Akadálymentessé tették a bejáratot, a földszint és az emelet között új liftet építettek, amely betegágyon történő szállításra is alkalmas. Minden szinten elérhető akadálymentes wc, és burkolatba épített vezetősávok segítik a közlekedést. Nemcsak az épület újult meg, hanem a rendelőintézetben használt eszközöket is újakra cserélték, mert már technológiailag elavultak voltak, így most új, korszerű eszközök is hozzájárulnak a betegek magas szintű ellátásához.

A rendelő korszerűsítése komplex alapellátási kereteket teremtett az ott dolgozó orvosok és védőnők munkájához. A szintén a Településfejlesztési Operatív Program keretében, európai uniós támogatás segítségével felújított Budapest körúti orvosi rendelő átadása a tervek szerint decemberben várható, a kiskundorozsmai rendelő átadása pedig előreláthatólag jövő tavasszal.Európai uniós támogatásból megvalósuló fejlesztés
KISKUNDOROZSMAI RENDELŐ

A 2017 decemberében átadott Budapesti körúti orvosi rendelő után, ma adták át a szegedieknek az új orvosi rendelőt Kiskundorozsmán. A korszerűsítés 2017 tavaszán kezdődött a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében, melynek TOP-6.6.1-15 kódszámú intézkedése 213,784 millió forintos európai uniós, vissza nem térítendő támogatást nyújtott a fejlesztésre, melyhez Szeged MJV Önkormányzata további, 68,715 millió forint saját forrást biztosított.

A szegedi orvosi rendelők energetikai és infrastrukturális korszerűsítése 2017 januárjában kezdődött meg. A Korondi utcai rendelő 2017 novemberében, a Budapesti körúti orvosi rendelő 2017 decemberében, ma pedig az új kiskundorozsmai rendelő került átadásra. A kivitelezést lebonyolító Miksi Bau Kft. 330 nap alatt, határidőben teljesítette a munkálatokat.

Az új orvosi rendelő a régi piactér melletti üres önkormányzati területen került kialakításra. Az épület mind funkcionálisan, mind építészetileg megfelel a mai kor követelményeinek, ezáltal korszerű és hosszútávon fenntartható. A kivitelezés során a legújabb technológiával készült nyílászárók, hőszigetelés, szerkezeti falak, belső burkolatok gépészeti berendezések és energiatakarékos elektromos rendszerek és informatikai hálózat került beépítésre. Az új orvosi rendelő két épületrészből áll. Az első szárnyban a gyermekorvosok és a védőnők, a második szárnyban pedig a felnőtt háziorvosok valamint a fogorvosok kerültek elhelyezésre. A páciensek részére kialakított, új várótermi bútorokkal berendezett várótermek világosak és tágasak. Az esztétikusan kialakított rendelő helyiségek a korszerű betegellátás érdekében a projekt keretében 3,9 millió forint értékben beszerzésre került új orvos-technológiai eszközökkel felszereltek. A betegek számára biciklitároló és gépjárműparkoló is kialakításra került, amely a könnyebb megközelítést biztosítja. A projekt keretében teljes körű akadálymentesítés valósult meg, azaz mozgáskorlátozott parkoló, akadálymentes rámpa, belső mozgáskorlátozott mellékhelyiség, a gyengénlátók részére taktilis vezetősávokat alakítottak ki, a hallássérültek részére pedig indukciós hurkot szereltek fel, ami a könnyebb beszédértést segíti.

Az épület közvetlen környezetében parkosított, füves részeket alakítottak ki.

Az új rendelőintézet az ott dolgozó orvosok, és védőnők munkájához megteremtette a megfelelő és szükséges feltételeket. A mai naptól teljesen új, modern, korszerű körülmények között tudják fogadni a körzet lakosait.Európai uniós támogatásból megvalósuló fejlesztés
HONFOGLALÁS UTCAI RENDELŐ

Az egészségügyi fejlesztések közül a legújabb, hogy elkezdődött Tápén a védőnői szakszolgálat házának kialakítása. A beruházás közel 26 millió forint támogatást élvez, amelyhez a város majdnem 9 millió forinttal járul hozzá, így összesen 35 millióból készül el. A kivitelezésre kiírt pályázatot három induló közül a szegedi Bertók és Társa Kft. nyerte el. Azt vállalták, hogy kilencven nap alatt, azaz december 3-áig befejezik az építkezést.

A raktárépület energetikai korszerűsítése is megtörténik, és az átalakítás során 1 tanácsadó és 1 munkaszoba, valamint szociális helyiségek kapnak benne helyet. Külön babakocsi-tároló is lesz, váróterem, valamint az udvar rendbetételét is tartalmazza a projekt, ami a tervek szerint december 3-án zárul.