SZEGED PÓLUS FEJLESZTÉSI
NONPROFIT KFT.

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata 2005. decemberében hozta létre a Szeged Pólus Fejlesztési Kht-t., társaságunk 2007-től nonprofit kft-ként működik. Cégünk egyik alaptevékenysége az uniós finanszírozású fejlesztési projektek lebonyolítása. Ez az előkészítési, tervezési és engedélyeztetési feladatok, valamint a kivitelezéshez szükséges közbeszerzések koordinálását jelenti a projektek előkészítési szakaszában. Ezt követi a megvalósítási szakaszban a kivitelezés lebonyolítása, majd a projekt zárását követően a pénzügyi adminisztráció, a soros ellenőrzések lebonyolítása és a garanciális időszakhoz kapcsolódó feladatok elvégzése. 2019-ig összesen 43 milliárd forint értékű szegedi fejlesztés zajlott cégünk közreműködésével.

Jelenlegi projektjeinkMegvalósult projektjeink

rolunk1

Másik nagy kiemelt feladatunk: a város közép és hosszú távú befektetés-ösztönzési stratégiájának megvalósítása. A Szegedre érkező, illetve itt megtelepedett hazai vagy külföldi vállalkozások informálása, befektetői látogatások szervezése a feladatunk. Fontos partnerünk a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA): a befektetői megkeresések 80 százaléka rajtuk keresztül érkezik. Ez évente 40-50 kisebb-nagyobb befektetői igényt jelent. Elsősorban a magas hozzáadott értéket képviselő ágazatok ösztönzése a célunk. Jelenleg a szolgáltató központokra, az IT-re (információtechnológia) és az autóiparra (például informatikai fejlesztés, navigáció, energiatárolás) fókuszálunk. Fontos szektor továbbá az élettudomány, és az élelmiszeripar is.

A Nemzeti Befektetési Ügynökség által meghirdetett Befektetőbarát Település Program keretében Szeged 2016. június 16-i díjátadón megkapta a Befektetőbarát Település kitüntetést.

Befektetőknek