Átadták a felújított Korondi utcai orvosi rendelőt

| Sajtóközlemények

Az „Orvosi rendelő fejlesztési program Szegeden I. ütemben” három rendelő újul meg Szegeden, ezek közül elsőként a Korondi utcai rendelőintézet készült el, amelyet ma adtak át a szegedieknek. A fejlesztésre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program TOP-6.6.1. kódszámú intézkedése 217,15 millió forintos európai uniós, vissza nem térítendő támogatást nyújtott, melyhez Szeged MJV Önkormányzata további, 6,88 millió forintot biztosított annak érdekében, hogy az infrastrukturális fejlesztés további elemekkel bővülhessen.

A Korondi utcai rendelő felújítása idén januárban kezdődött, és a mintegy 224 millió forintból megvalósuló projekt során az épület teljes külső és belső korszerűsítése megtörtént.

A fejlesztés eredményeként az egész rendelő külső hőszigetelést kapott, lecserélték az összes nyílászárót, és a lapostetőt is leszigetelték. Az épület belső elrendezése, a helyiségek elosztása is átalakult, csak a szerkezeti falakat és pilléreket hagyták meg. Újak a válaszfalak, nyílászárók és a burkolatok is. Új elrendezésben új helyiségek kerültek kialakításra, a Korondi utcai rendelőben így teljesen megújult gyermek és felnőtt háziorvosi rendelők, fogorvosi rendelő és védőnői szolgálat helyiségei várják a szegedieket. Az épület gépészeti és elektromos hálózatát, valamint fűtési rendszerét is korszerűsítették. Felújították a vizesblokkokat, valamint akadálymentesítették az épületet. Akadálymentessé tették a bejáratot, a földszint és az emelet között új liftet építettek, amely betegágyon történő szállításra is alkalmas. Minden szinten elérhető akadálymentes wc, és burkolatba épített vezetősávok segítik a közlekedést. Nemcsak az épület újult meg, hanem a rendelőintézetben használt eszközöket is újakra cserélték, mert már technológiailag elavultak voltak, így most új, korszerű eszközök is hozzájárulnak a betegek magas szintű ellátásához.

A rendelő korszerűsítése komplex alapellátási kereteket teremtett az ott dolgozó orvosok és védőnők munkájához. A szintén a Településfejlesztési Operatív Program keretében, európai uniós támogatás segítségével felújított Budapest körúti orvosi rendelő átadása a tervek szerint decemberben várható, a kiskundorozsmai rendelő átadása pedig előreláthatólag jövő tavasszal.

A projektről bővebb információt a város oldalán olvashatnak.

További információ:

Szeged MJV Polgármesteri Hivatal
Vécsey Ágnes, sajtófőnök
T.: 62/564-328, E: vecsey.agnes@szeged.eu
W: www.szegedvaros.hu/fejlesztesek-2014-2020/

About SmartFix

We are a family owned business that provides fast, warrantied repairs for all your mobile devices.

Brooklyn Area

2307 Beverley Rd Brooklyn, New York 11226 United States

1000 101-454555
support@smartfix.theme

Store Hours
Mon - Sun 09:00 - 18:00

San Francisco Area

358 Battery Street, 6rd Floor San Francisco, CA 27111

1001 101-454555
support@smartfix.theme

Store Hours
Mon - Sun 09:00 - 18:00