Ünnepélyes munkaterület átadás az újszegedi ligetben

| Sajtóközlemények

Zöldváros fejlesztési program indul 2018-ban Szegeden, melyek közül az első az újszegedi Liget környezettudatos megújítása. Ma került sor az ünnepélyes munkaterület átadásra. Az önkormányzat 989,57 millió forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatást kapott a beruházásra a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program TOP-6.3.2-15 kódszámú intézkedésből.

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata 2018-ban a zöldváros fejlesztési program részeként több városrészben felújítja a köztereket, közösségi tereket, zöldterületeket. A mai napon az újszegedi Ligetben került sor elsőként az ünnepélyes munkaterület átadásra. A beruházásokhoz a TOP-6.3.2-15 Zöldváros kialakítása tárgyú felhívás keretében kapott az önkormányzat vissza nem térítendő európai uniós támogatást.

A kivitelezési munkákat, a közbeszerzési eljárás nyertese az „Új Liget 2018” Konzorcium végzi. A projekt célja a Liget zöldterületének új életre keltése, a meglévő infrastruktúra korszerűsítése, és azok bővítése új szolgáltatásokkal.

A projekt során megújul a jelenlegi zöldfelület, felfrissül a növényállomány öntözőrendszer kiépítésével. Kialakításra kerülnek a közösségi sportolás feltételei: futópályák, edzőpontok, gyalogló pálya, kültéri fitneszpark, és felújításra kerülnek a már meglévő sportpályák. Tanösvény és kutyafuttató kerül kialakításra, megújul a játszótér új játékok kihelyezésével. Teljesen felújítják az Újszegedi Szabadtéri Színpadot illemhellyel és zajvédelemmel, a „Középfölde” nevű büfével együtt. Korszerűsítik a közvilágítást, új térbútorokat helyeznek ki, rendezik, felújítják a parkolókat, járdákat, sétautakat, kétsávos kétirányú kerékpárutat alakítanak ki a fősétányon. Átépítik a termálkút kerítését, felújítják a Liget területén található szökőkutakat.

Arra kérjük a szegedieket, hogy a felújítási munkák ideje alatt, lehetőség szerint kerüljék ki a Liget munkaterületet. A fősétányon a gyalogos forgalom korlátozott feltételekkel fenn lesz tartva az építkezések ideje alatt is, az SZTE teniszpálya és a templom megközelíthető marad, a Szabadtéri színpad és a Játékok kertje azonban zárva lesz. Az idei nyári rendezvények más helyszínen kerülnek majd megrendezésre.

A felújítás eredményeként javul a városrész környezeti állapota, fejlődnek a sport és rekreációs lehetőségek, a Liget új funkcióival bekapcsolja a területet a város vérkeringésébe.

A teljesen megújult Liget átadására a tervek szerint 2018 őszén kerül sor.

További információ:
Szeged MJV Polgármesteri Hivatal
Szabó C. Szilárd, sajtófőnök
T.: 62/564-099
E: szabo.szilard@szeged.eu
W: www.szegedvaros.hu/fejlesztesek-2014-2020

About SmartFix

We are a family owned business that provides fast, warrantied repairs for all your mobile devices.

Brooklyn Area

2307 Beverley Rd Brooklyn, New York 11226 United States

1000 101-454555
support@smartfix.theme

Store Hours
Mon - Sun 09:00 - 18:00

San Francisco Area

358 Battery Street, 6rd Floor San Francisco, CA 27111

1001 101-454555
support@smartfix.theme

Store Hours
Mon - Sun 09:00 - 18:00