A MAKKOSHÁZI A KILENCEDIK FELÚJÍTOTT ÓVODA

| Hírek

Már a kilencedik óvodáját újította fel a szegedi önkormányzat 2017 óta. A Makkosházi óvodában európai uniós és önkormányzati forrásból valósult meg a beruházás. Az átadón dr. Botka László polgármester úr mondott beszédet.

Dr. Botka László polgármester úr beszédet mond az átadón. A rendezvényen részt vett Szabó Sándor országgyűlési képviselő és Kozma József önkormányzati képviselő úr is

Az 1990-ben épült, 108 férőhelyes Makkosházi óvoda a panel- és a kertvárosrész határán, a város egyik legfiatalabb óvodaépületével rendelkezik. A panel technológiával épült intézmény három különálló, magastetős részből álló épületegyüttesénél időszerű volt a korszerűsítés. A fejlesztésre 280 millió forintot fordított a szegedi önkormányzat. (A Szegedi ÓVI Makkosházi Óvodájának energetikai korszerűsítése című, TOP-6.5.1-19-SG1-2020-00004 kódszámú projektben 220 millió forint európai uniós és 60 millió forint saját forrást használhatott fel az önkormányzat.)

Az átadón ünnepi műsort adtak elő a Makkosházi óvodába járó gyermekek

Az energetikai korszerűsítés során többek között megvalósult az óvodaépület homlokzati nyílászáróinak cseréje és elkészült az épületek teljes homlokzati hőszigetelése. Hőszigetelést kapott a tetőfödém is. Új villámvédelmet is kiépítettek. A tetőn továbbá napelemes rendszert telepítettek.

A meglévő kül- és beltéri elektromos és világítási rendszereket is korszerűsítették. Az óvodaépületek belső elektromos hálózatának felújítását is elvégezték, megfelelő fényerősséget biztosító világítótestekkel, korszerű LED-világítást építettek ki. Új beléptető- és informatikai rendszer létesült, a riasztórendszer kábelhálózatát cserélték.

Sor került az épület akadálymentesítésére is. Az akadálymentesítés részeként elbontottak belső ajtókat, egy bejáratot új rámpával akadálymentesítettek, de kialakítottak új, akadálymentes illemhelyet is.

Új tároló és karbantartó helyiséget és új, kibővített tárgyalót is építettek. A belső tereket kifestették. A csoportszobák külső árnyékolást kaptak és szúnyoghálókat tettek fel az ablakokra.

A kivitelezési munkákat a közbeszerzési eljárásban nyertes Püspöki Építőipari Kft. végezte el.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében 2017 óta megújult az Építő utcai, a Tabán utcai, a Garam utcai, a Tünde téri, a Kemes utcai, a Klebelsberg-telepi, a Cső utcai és a Jerney Utcai Óvoda, valamint most elkészült a Makkosházi Óvoda. Az óvodafejlesztési program jelenleg folyamatban van a Gyertyámos utcai, a Tarjáni és a Gedói óvodában. Ezekre az önkormányzat összesen bruttó 3 milliárd 810 millió forintot fordított (ebből 3 milliárd 36 millió forint uniós támogatás, 774 millió forint saját forrás). A tervek szerint a fejlesztés a Felsővárosi óvoda energetikai korszerűsítésével folytatódik majd.

About SmartFix

We are a family owned business that provides fast, warrantied repairs for all your mobile devices.

Brooklyn Area

2307 Beverley Rd Brooklyn, New York 11226 United States

1000 101-454555
support@smartfix.theme

Store Hours
Mon - Sun 09:00 - 18:00

San Francisco Area

358 Battery Street, 6rd Floor San Francisco, CA 27111

1001 101-454555
support@smartfix.theme

Store Hours
Mon - Sun 09:00 - 18:00