FOLYTATÓDIK AZ ÚTÉPÍTÉS A STEFÁNIÁN, BŐVÜL A KERÉKPÁRÚT-HÁLÓZAT

| Hírek, Sajtóközlemények

A Stefánián március 1-jén folytatódik az útépítés, mely a pályaszerkezet cseréjét is magába foglalja. A munkálatok időjárástól függően április közepéig tartanak. Ugyancsak elkezdődik kerékpáros létesítmények kijelölése, több egyirányú utca megnyílik a kétirányú kerékpárforgalom számára, valamint bővül a 30-as övezet területe. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen! Köszönjük türelmüket.

A tervek szerint és időjárástól függően a kivitelező március 1. kedden folytatja az útépítést a Stefánián a színházi körforgalom és a Vár utca közötti szakaszon. A pályaszerkezet cseréje és az új burkolat elkészítése április közepéig tart; a munkálatok idejére forgalomkorlátozás lép életbe a színházi körforgalomnál. A Széchenyi tér–Vörösmarty utca felől érkezők a Deák Ferenc utca felé mehetnek a Belvárosi híd irányába; a posta mögött átmenetileg balra is ki lehet kikanyarodni a Híd utcára. A Stefánia egy sávra szűkül, a Dózsa György utca, illetve a Belvárosi híd irányából érkezők felváltva haladhatnak, a forgalmat jelzőlámpa irányítja a munkálatok idején.

Folytatódik az út- és járdaépítés a Stefánia Dózsa György utca–Kazinczy utca közötti részén is. A Stefánia érintett szakaszán a kerékpáros közlekedés biztosított lesz, az autóforgalom számára az útszakasz lezárásra kerül, az Arany János utca és a Kazinczy utca zsákutca lesz. Megközelíteni a Dózsa György utca felől lehet. Parkolni átmenetileg csak a Kazinczy és az Arany János utcában lehet.

Emellett folytatódik a kerékpárút-hálózat bővítése. Húsz belvárosi egyirányú utcát nyitnak meg a másik irányból a kerékpárosok számára; ezt táblák kihelyezésével és kerékpáros nyom felfestésével jelölik. Olyan utcák lesznek kétirányúak a kerékpárosok számára, ahol biztonságosan észreveszik egymást a közlekedők és elférnek egymás mellett. A munkálatok idejére egy-két napig korlátozzák a parkolást ezekben az utcákban. Az érintett közterületek: Ady tér, Arany János utca (a Stefánia és a Dózsa utca között), Batthyány utca, Bocskai utca, Dáni utca, Deák Ferenc utca, Dóm tér (Rerrich Béla tér felőli oldalon), Egyetem utca, Gogol utca, Gyertyámos utca, Hajnóczy utca, Horváth Mihály utca, Kazinczy utca, Kígyó utca, Kiss Menyhért utca, Lechner tér (az Imre utca folytatásában), Nemestakács utca, Szűcs utca, Takaréktár utca, Zászló utca.

Kerékpáros-gyalogos zónává alakul a Széchenyi téri postától a bíróságig tartó rész. Kétoldali kerékpáros nyomok, illetve kerékpársávok létesülnek a színházi körforgalom–Vörösmarty utca–Széchenyi tér (északi oldal)–Anna-kúti csomópont–Kossuth Lajos sugárút szakaszon, a Bocskai utcától induló gyalog-kerékpárútig. Az Anna-kúti csomópontban a belváros felé is kerékpáros felállóhelyeket alakítanak ki az odavezető kerékpársávval. A Tisza Lajos körúton az Anna-kúttól a Glattfelder térig, a már meglévő kerékpárút-átvezetésekhez kapcsolódóan kerékpáros piktogramok kerülnek felfestésre. Szintén kerékpáros piktogramokat festenek fel a Hajós utcán a Szilléri sugárút és Felső Tisza-part között, valamint kerékpársávot jelölnek ki a Felső Tisza-parton a Novotel és az Etelka sor között. Az Ifjúsági Háztól a Novotel csomópont felé közös busz- és kerékpársávot alakítanak ki. A belvárosi fejlesztésekhez tartozik még a kerékpáros nyom kijelölése a Tisza Lajos körúton az Aradi vértanúk tere és árvízi emlékmű között; a Bécsi körúton; valamint a Szentháromság utcában.

Kérjük, közlekedjenek figyelmesen! Köszönjük a türelmüket.

Az Oskola utca, a Híd utca és a Stefánia végleges kialakításáról és közlekedési rendjéről tájékoztatás és szemléltető videó elérhető a www.megujul.szeged.hu internetes oldalon. A kérdéseket a megujul@szegedpolus.hu e-mail-címen válaszolják meg az illetékes szakemberek.

About SmartFix

We are a family owned business that provides fast, warrantied repairs for all your mobile devices.

Brooklyn Area

2307 Beverley Rd Brooklyn, New York 11226 United States

1000 101-454555
support@smartfix.theme

Store Hours
Mon - Sun 09:00 - 18:00

San Francisco Area

358 Battery Street, 6rd Floor San Francisco, CA 27111

1001 101-454555
support@smartfix.theme

Store Hours
Mon - Sun 09:00 - 18:00