MEGNYITJÁK AZ OSKOLA UTCÁT AZ AUTÓ- ÉS KERÉKPÁRFORGALOM ELŐTT

| Hírek, Sajtóközlemények

A tervezettnél korábban elkészült az úttest burkolata az Oskola utcán, a Híd utcán, a hídfőben és a Stefánián. November 20., szombat délutántól visszakapják az autósok és kerékpárosok az Oskola utcát, ahol már az új közlekedési rend és az új jelzőlámparendszer működik, amit a következő hetek tapasztalatai alapján még finomhangolnak. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen! Köszönjük türelmüket.

Alapvető, a kerékpárosokat és a közösségi közlekedést segítő átalakításokat végzett el a kivitelező a megújuló Oskola utcában, a Belvárosi híd lábánál lévő csomópontban és a Stefánián. November 20., szombat délutántól az eredeti terveknél korábban visszakapják az autósok és a kerékpárosok az Oskola utcát.

  • Elkészült tehát az Oskola utcán az úttest a Somogyi utca és a Híd utca között. Ezzel az úttest forgalomba helyezésének határideje teljesül, a járdák burkolatépítése és a kapcsolódó munkák folytatódnak, a projekttel érintett terület teljes felújítása a terveknek megfelelően jövő nyárra készül el. Az ideiglenes gyalogosközlekedés az elkészült burkolatalapon biztosított a járdákon.
  • Elkészült a Belvárosi hídfőben a csomópont az új jelzőlámparendszerrel, melyet a következő hetekben felmerülő tapasztalatok alapján még finomhangolnak. A jelzőlámpák bekapcsolása után bontja el a kivitelező az ideiglenes terelés tábláit a környező utcákban.
  • Elkészült a Híd utca.
  • Elkészült a Stefánia a hídfőtől a Vár utcáig; de a Vár utcai gyalogos és kerékpáros átvezetés egyelőre a régi marad. A színházi körforgalomban és a Stefánián továbbra is dolgozik a kivitelező.
  • A biztonságosabb közlekedés érdekében a Dóm tértől az Oskola utcán és a Stefánián (jelenleg a Vár utcáig) két oldalon, már egymástól elválasztva haladhatnak sávjukon a kerékpárosok a megfelelő irányban. A színház felől az Oskola utca irányába haladó kerékpárosoknak a Vár utcai régi átvezetésnél kell áttérniük a menetirány szerinti jobb oldalra. A Vár utcától irányhelyesen közlekedhetnek a kerékpárosok. A kerékpáros terelőutak megszűnnek. Az Oskola utcából a gépjárművek jobbra kanyarodva közvetlenül hajthatnak fel a belvárosi hídra.
  • A Belvárosi hídra egyelőre ideiglenesen a Deák Ferenc utcából balra továbbra is fel lehet hajtani addig, amíg a színházi körforgalom el nem készül, azaz várhatóan december közepéig. Emellett a végleges forgalmi rend szerint a Stefániáról is balra lehet kanyarodni a hídra.
  • Figyelmet igényel a Híd utca Kelemen utca kereszteződése is: a nagyposta elől balra a Belvárosi hídra kanyarodó kerékpárosok elindulhatnak a zöld jelzésre, DE a kerékpárosokat megállító lámpa piros jelzésére a sárga felfestésnél megállva el kell engedniük a villamost.

Kérjük, közlekedjenek figyelmesen! Köszönjük a türelmüket.

Az Oskola utca, a Híd utca és a Stefánia végleges kialakításáról és közlekedési rendjéről tájékoztatás és szemléltető videó elérhető a www.megujul.szeged.hu internetes oldalon. A kérdéseket a megujul@szegedpolus.hu e-mail-címen válaszolják meg az illetékes szakemberek.

 

About SmartFix

We are a family owned business that provides fast, warrantied repairs for all your mobile devices.

Brooklyn Area

2307 Beverley Rd Brooklyn, New York 11226 United States

1000 101-454555
support@smartfix.theme

Store Hours
Mon - Sun 09:00 - 18:00

San Francisco Area

358 Battery Street, 6rd Floor San Francisco, CA 27111

1001 101-454555
support@smartfix.theme

Store Hours
Mon - Sun 09:00 - 18:00