KÜLTERÜLETI UTAK FELÚJÍTÁSAEurópai uniós támogatásból megvalósuló fejlesztés
KÜLTERÜLETI UTAK FEJLESZTÉSE ÉS ERŐGÉPEK BESZERZÉSE

KÜLTERÜLETI UTAK ÚJULNAK MEG

 

A Vidékfejlesztési Program keretében 116,2 millió forintos támogatással, több mint 70 millió forintos önkormányzati önerővel valósul meg a tápéi Pitypang utca, valamint a Dorozsmához közeli Öreghegy dűlő fejlesztése. Ennek köszönhetően ezeken az utakon biztonságosabban lehet majd közlekedni. A munkaterületet ünnepélyesen 2019. október 9-én adta át az önkormányzat a kivitelezőknek.

 

Az Újszentiván község önkormányzatával közös pályázat része két erőgép beszerzése is a külterületi utak karbantartására. A község 9,9 millió forinttal részesedett a támogatásból.

A Pitypang utca már elkészült, 385 méter hosszan aszfalt burkolatot kapott, így jobban bírja a terhelést. Ebből 340 méter külterületi útszakasz, amely a támogatásból készült el, 45 méter belterületi szakaszt pedig 100 százalék önerőből újított fel az önkormányzat.

A Széksósi útba torkolló Öreghegy dűlő 1872 méter hosszan újul meg. Ennek az útnak kisebb a forgalma, ezért 4 méter széles stabilizált útalapot és felületzárt burkolatot alakítanak ki rajta.

 

A Pitypang utcában a közbeszerzési eljárás nyertese, a Harmat és Társai Kft. végezte a munkát, az Öreghegy dűlő esetében pedig a NORBO-ÉP Kft. a kivitelező.

A pályázaton Szeged egy traktort is beszerzett az utak fenntartására. Újszentiván szintén egy traktort tudott beszerezni az utak karbantartásához szükséges kiegészítőkkel (például hótoló, padkakasza).