Liget átadó ünnepség

| Események

A MEGÚJULT ÚJSZEGEDI LIGET ÁTADÁSA

A Csemete egyesület szervezésében kora délutántól – ovisok, alsósok, felsősök, középiskolások és felnőttek részvételével – futóversennyel avatták fel az elkészült újszegedi Ligetet. Az átadó ünnepség télűző tűzzsonglőr bemutatóval kezdődött, ezt követően Botka László polgármester ünnepi köszöntőt mondott és elindította az utolsó, felnőtt távot. A megújult park minden korosztálynak változatos kikapcsolódási lehetőséget kínál.

A fősétány megújulva továbbra is gyalogosoké és az új kétsávos kétirányú kerékpárúttal a kerékpárosoké marad, melyet új elemként egy ezer méteres, aszfalt futópálya vesz körbe. Az új, nagy gumiborítású futópálya ezerötszáz méteres, melyen szinte az egész ligetet körbe lehet futni. A közösségi sportoláshoz edzőpontok, gyaloglópálya, kültéri fitneszpark és a felújított sportpályák biztosítanak lehetőséget.

Kialakítottak tanösvényeket, madáretetőket, itatókat és porfürdőket. Kutyafuttatók létesültek külön a kistestű, és a nagyobb kutyáknak. Térfigyelő kamerákat is felszereltek, és korszerűsítették a közvilágítást. A játszótér zárt lett, és a liget egyedi állatát: a levéldarazsat mintázó új faépítménnyel bővült, benne számos új játékkal.

Teljesen felújították az Újszegedi Szabadtéri Színpadot: megújultak a mosdók és a büfé, modern zajvédelmet építettek ki. Az egész nap nyitva tartó büfé, a mosdók és egy új értékmegőrző pedig a sportolók kényelmét is szolgálja.

Természetesen megújult a jelenlegi zöldfelület, sok új növény telepítésével felfrissült a növényállomány, melynek fenntartásához öntözőrendszer is épült. Új térbútorokat, padokat helyeztek ki, felújították a parkolókat, járdákat, sétautakat. Átépült a termálkút kerítése és megújultak a Liget területén található szökőkutak is.

 

About SmartFix

We are a family owned business that provides fast, warrantied repairs for all your mobile devices.

Brooklyn Area

2307 Beverley Rd Brooklyn, New York 11226 United States

1000 101-454555
support@smartfix.theme

Store Hours
Mon - Sun 09:00 - 18:00

San Francisco Area

358 Battery Street, 6rd Floor San Francisco, CA 27111

1001 101-454555
support@smartfix.theme

Store Hours
Mon - Sun 09:00 - 18:00