Átadták a megújult dobó utcai bölcsődét

| Sajtóközlemények

Ma adták át a teljesen felújított Dobó utcai bölcsődét, melynek megvalósításához a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program TOP-6.2.1-15 kódszámú intézkedése 44,64 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatást nyújtott, melyhez Szeged MJV Önkormányzata további, 8,53 millió forintot biztosított ahhoz, hogy az infrastrukturális fejlesztés további elemekkel bővülhessen. A gondozók és a gyerekek a mai napon költözhettek vissza a megszépült bölcsődébe.

A június végén elkészült és átadott Cső utcai bölcsőde után a Dobó utcai bölcsőde felújítása is lezárult a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében.
Az Alsóvároson található bölcsőde a város egyik legrégebbi bölcsődéje. Az 1867-ben épült épület már nem felelt meg a kor követelményeinek, a beruházás célja az volt, hogy a 30 férőhelyes bölcsődét műszakilag színvonalassá, energetikailag gazdaságosan üzemeltethetővé tegyék.

A kivitelező DOMI Épületgépészeti Kft. határidőre elkészült a bölcsőde felújításával. Az infrastrukturális fejlesztések eredményeként megvalósult a homlokzat és a födém hőszigetelése, a nyílászárók cseréje, az akadálymentesítés és a burkolatcsere is. Modernizálták a csapadékvíz elvezetést, a homlokzati és pinceablakokat új nyílászárókra cserélték, korszerűsítették az épületgépészeti berendezéseket és felújították az elektromos hálózatot. Nemcsak műszakilag és energetikailag, de esztétikailag is megújult az épület. Lecserélték a burkolatot a vizesblokkokban, a foglalkoztatókban és részben a közösségi terekben is. A belső ajtókat felújították vagy újakra cserélték, a falak pedig megújító festést kaptak. Egy új ajtó beépítésével a fedett terasz két szobából közvetlenül, egyből pedig közlekedőn keresztül vált elérhetővé. Az akadálymentes közlekedés az utcáról a terasz felé biztosított, ahol emelőpad segíti az akadálymentes bejutást, akadálymentesített mosdó épült, illetve az épület előtt akadálymentes parkolóhelyet alakítottak ki.

A bölcsőde több mint 1 millió forint értékben új udvari játszóeszközöket és bútorokat is kapott.

A felújítás idejére a gyerekeket a Siha közi bölcsődébe helyezték el, mától újra eredeti bölcsődéjükben játszhatnak, korszerűsített, modern körülmények között.

További információ:
Szeged MJV Polgármesteri Hivatal
Vécsey Ágnes, sajtófőnök
T.: 62/564-328, E: vecsey.agnes@szeged.eu
W: www.szegedvaros.hu/fejlesztesek-2014-2020/

About SmartFix

We are a family owned business that provides fast, warrantied repairs for all your mobile devices.

Brooklyn Area

2307 Beverley Rd Brooklyn, New York 11226 United States

1000 101-454555
support@smartfix.theme

Store Hours
Mon - Sun 09:00 - 18:00

San Francisco Area

358 Battery Street, 6rd Floor San Francisco, CA 27111

1001 101-454555
support@smartfix.theme

Store Hours
Mon - Sun 09:00 - 18:00